Régen várt útszakasz újul meg Jánossomorján hamarosan. A belterületi főút korábbi, 2006-os felújításból kimaradt szakaszát renoválja most a Magyar Közút, állami forrásból. A Szent István utca kimaradt része a rendőrőrs és a Sós Antal Közösségi Ház közötti húzódik, majdnem 700 méteren.
A határ felé vezető út forgalma az elmúlt években megsokszorozódott, osztrák becslések szerint a négyezer napi járműátlagot is megközelítheti. A számos veszélyes kátyúval tarkított szakasz teljesen új pályaszerkezetet kap, illetve teljes szélességben a meglévő burkolat egyenetlenségeit kiegyenlítő réteget, majd új kopóréteget.

 

 

Szegélyt nem kap a szakasz, de a városi kerékpárút-építés során egy kerékpársávot alakítanak ki itt, a két munka egy időben zajlik majd. A projektet közel 67 millió forint állami forrás fedezi. Jelenleg még tart a közbeszerzési eljárás, ennek lezárultával kezdődhet csak a munka előkészítése. A kivitelezés átfutási ideje akár négy hónap is lehet. A munkálatok ideje alatt a közlekedőknek sebesség-korlátozásra, váltakozó irányú forgalmi rend bevezetésére, valamint útszűkületre kell számítani. A felújítással érintett szakasznál élők, a kivitelezés ideje alatt is meg tudják majd közelíteni ingatlanjaikat.

 

 

2006-óta vár a felújításra a kimaradt szakasz

 

 

-hirdetés- -hirdetés-