Hosszabbított nyitva tartással, izgalmas rendezvényekkel és folyton egy-egy újdonságot felvonultató könyvkínálattal várja a helyieket a könyvtár. Éves statisztikájából pedig kiderül, emelkedett a látogatók száma is, ami a programoknak köszönhető. A múlt héten ismét egy népszerű könyv írójával találkozhattak az érdeklődők.

 

 

Kocsis-Szombathelyi Adrienn, a könyvtár vezetője elmondta, érdekes kettősség volt 2017-ben, hogy a könyvtár olvasóinak száma egy kicsit csökkent (megfelelően az országos tendenciáknak is), a látogatók száma viszont megnőtt a folyamatos rendezvényeknek köszönhetően. A jövőben azonban szeretnének ezen is változtatni, a nemrég bevezetett új nyitva tartás is ezt a célt szolgálja. A könyvtár és a működtető művelődési ház vezetői nemrég erről az önkormányzat képviselő-testületének is beszámoltak, akik az eredmények elismeréseként támogatták a hosszabb nyitva tartás is.
Kocsis-Szombathelyi Adrienn elmondta, rögtön az első héten beigazolódott, hogy szükség volt a változásra, a hétfői napon este, szinte egymásnak adták a kilincset az olvasók.

 

Kocsis-Szombathelyi Adrienn könyvtáros és Lacknerné Fördős Klára művelődési ház igazgató a testületnek is beszámoltak a sikerről

 

Szerdán pedig már egy újabb programmal és egy újabb könyvvel bővült a kínálat, Zsuffa Tünde Ingeborg című könyvét mutatta be nálunk, amit azóta már kölcsönözhetünk is. Az írónő nem először járt városunkban, most viszont egy teljesen új stílusú regénnyel jelentkezett, melynek középpontjában egy nő áll, aki a kelet-német titkosszolgálatnak dolgozott.

 

 

A jövőben tehát nem csak a könyvek miatt lehet figyelni a könyvtárra, a rendezvényeken keresztül színes, sokoldalú arcát ismerheti meg mindenki a város legcsendesebbnek hitt intézményének.

Az új nyitva tartás:

Hétfő: 10-13 és 14-19
Kedd: ZÁRVA
Szerda: 9-12 és 14-17
Csütörtök: 9-12 és 14-17
Péntek: 9-13 és 14 -17

 

 

KÉ – JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-