34 újszülöttet ünnepelhetett Jánossomorja a héten, a város második babaköszöntőjén. Az önkormányzat több területen is szeretné segíteni az itt élő gyerekeket és szülőket, aminek egyik jelképe ez az ünnepség. A támogatásra szükség is van: a születések száma a 80-as évek óta csökken a városban, az elmúlt években pedig 50 körül látszik megállapodni.

Az önkormányzat félévente egyszer tartott babaköszöntőjén az elmúlt hat hónapban született jánossomorjai csemetéket és szüleiket ünnepelték, elsőként az általános iskolások, megható műsorral. Majd Tímárné Biró Anita védőnő és Lőrincz György polgármester üdvözölte az anyukákat és a város legfiatalabb lakóit. A polgármester megköszönte a helyi védőnők áldozatos munkáját is, akik a terhességtől az iskolába kerülésig, sőt, iskolai védőnőként egészen a ballagásig elkísérik a gyerekeket.

 


Fotógaléria a képekre kattintva!

2017 második félévében 34 gyermek született Jánossomorján. Most 30 újszülött érkezett anyukájával Lőrincz György polgármesterhez. Minden baba egy kis ajándékot vehetett át a polgármestertől, amiben pár hasznos holmi lapult, városi címerrel ellátva. Míg az előző félévben többségében lányokat köszönthetett Jánossomorja, most a kék szín volt jellemző, 21 kisfiú és 13 kislány érkezett a városba. Jánossomorján több éve átlagosan ötven baba születik, ami megfelel az országos átlagnak. A város lakossága azonban lassan gyarapszik, jelenleg több mint 6100-an élnek Jánossomorján.

Az önkormányzat számára fontos, hogy minden korosztály boldoguljon a városban. – „Most 30-an fogadták el a meghívásunkat, ami azt mutatja, hogy nagyon jó úton járunk, szívesen vették ezt a kezdeményezést a szülők. Bízom abban, hogy ezek a lurkók felnőttként is itt maradnak. Az az ünnepség csak egy gesztus, célunk, hogy már most elkezdjük a Jánossomorjához való kötődés erősítését, egyelőre a szülőkön keresztül. De bizonyára később ezeket a képeket majd a gyerekek is megnézik, és reméljük, fontosnak is tartják majd, hogy ők jánossomorjaiak!” – mondta a polgármester.

 

 

A címeres ajándékok szimbolikusak, de a családok számára más segítséget is nyújt a város. Ősz elején már kimérhetik a 48 új építési telket Jánossomorján, zömükhöz kedvezményesen juthatnak majd a helyi fiatalok, aminek formáit tavaszra kidolgozza a város. Ingyenes vakcinát is biztosít az önkormányzat, idén is térítés nélkül kapnak majd bárányhimlő-oltást a kicsik. A játszóterek felújítása is folytatódik 2018-ban, és ifjúsági referens is segíti ezt a korosztályt. Friss hír, hogy egy helyi fiatalokat segítő ösztöndíj programon is dolgozik már az önkormányzat, közel 5 millió forintos kerettel.

 

 

 

 

JTV – HT

 

 

-hirdetés- -hirdetés-