Erősebb szervezeti forma, modern szellemiség, fiatal nyugdíjasok bevonása és egy önálló székhely létrehozása. Ezek a legfontosabb céljai a városi nyugdíjasklub új vezetőségének. A klub szerdai ülésén a most leköszönt vezetőség is gratulált és sok sikert kívánt a kitűzött célokhoz.

 

 

„Találkozás és búcsúzás, az élet ennyi csak, valaki jön, valaki meg, de az emlék megmarad. Igaz, hogy én itt maradok, de ami szép vagy jó volt általam, őrizzétek meg.” – így köszönt le Fettik Imréné Dohány Katalin a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub elnöke a klub január 10-i, szerdai ülésén. Őt kedves ajándékokkal búcsúztatta a tagság és a művelődési ház. A négy éve a klubot iránytó elnök egészsége megőrzése érdekében nem vállalta már a bokros teendőket. Beszédében áttekintette az elmúlt évek sikereit, amit a számos fellépés, művészeti csoport és versenysiker fémjelez. 2015-ben a klub a város legmagasabb kulturális elismerését is megkapta, a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat. A helyi matyó múlt megőrzéséért is sokat tevő Kati néni klubelnökként a vidámságot, az éneket, a nemzeti ünnepekről való emlékezést tűzte zászlajára. Beszédeiben mindig elrejtett egy-egy adomát, viccet, mulatságos történetet, mert fontosnak tartja, hogy a nyugdíjas életben az örömöknek nagy szerepet kell kapniuk. Tagként továbbra is ezt szeretné erősíteni.

 

 

A leköszönt elnök azért nemcsak tagként segíti tovább a klubéletet: a térségi nyugdíjas szövetségben vállal – a mostaninál jóval kevésbé megterhelő – feladatot, segítve a környék klubjait. De vele együtt leköszönt a klub pénztárosa, Vajda Gyuláné is, aki szintén éveken át szervezte a klub életét, gondozta a klub kiadásait, a célzott támogatások felhasználását, igyekezve mindig egy kis figyelmességgel is kedveskedni a tagoknak. Elköszönve ő is büszkén gondolt vissza a klubért és a városért végzett sok-sok munkára. A tagság megható tapssal köszönte meg munkájukat.

Bujdosó Zoltán, az új vezető is köszöntötte a klubtagokat, bízva abban, hogy a csapat támogatásával nagyon jó munkát végezhet majd. A múlt év végén, szavazással megválasztott elnök, Bujdosó Zoltán budapesti villamosmérnök párjával négy éve költözött Jánossomorjára. Elérkezettnek látták az időt, hogy a helyi nyugdíjas életet segítsék.

 

 

Még tavaly keresték meg a klubot, amely éppen vezetőt keresett, mivel soraiból nem akarta senki sem vállalni a feladatot. Így a klubot működtető művelődési házzal és a tagsággal tárgyalva került szóba a klub irányításának átvétele, szavazás útján. Bár Molnár Gábor önkormányzati képviselő is jelentkezett a posztra, azonban végül a tagság többsége Bujdosó mellett döntött.

Az új elnök megőrizné a klub hagyományait, de modernizálna is. Az eddig a művelődési házon belül működő klub önálló, civil társasággá alakult, amit hosszú évek óta szorgalmazott már a városvezetés a klubnak. Ezzel olajozottabbá válik a működés, könnyebben kaphat forrásokat a klub. Az alapító okiratot már alá is írhatták a tagok az ülésen.

 

 

Nyitnának a fiatalabb nyugdíjasok felé is, táncos rendezvényekkel, túrákkal. De saját székhelyet is szeretnének, ahol kirakhatják emlékeiket, klubos vagy családi képeiket, okleveleiket és bármikor bemehetnek beszélgetni, kártyázni, játszani, énekelni… nem csak a hét egy adott délutánján, mint most. Az új vezető épp beiktatása napján ünnepelte 60. születésnapját. A tagság énekkel, versekkel köszöntötte, amit ő és párja tortával hálált meg.

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-