Koncerttel köszöntötte az új esztendőt Jánossomorja. A Lipóti Vegyeskar műsora nyitotta meg a Jánossomorjai Fúvósegyesület 11. újévi hangversenyét szombat este művelődési házban. A 2003-ban alakult kórust 2016-tól Szabó Attila vezeti, repertoárjukban világi és egyházi dalok, valamint slágerek is szerepelnek. Műsorukban magyar és ír népdal feldolgozás és ismert lírai popdalok is elhangzottak.

 

 

Az Alapfokú Művészeti Iskola fúvós kamaraegyüttese már állandó vendége az újévi koncerteknek. A zeneiskola jelenlegi és régi diákjai zenélnek együtt, főként olyan darabokat adnak elő, amit a korosztályuk kedvel, de régi dalfeldolgozásokat is játszanak. Lakatos Tamás és Deákné Juhász Éva, a rajkai művészeti iskola tanárai játszottak négykezest zongorán. Mozart és Schubert egy-egy híres szerzeményét adták elő. A Jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Erdész Gábor klarinéton és pikolófurulyán játszotta Bach és Vivaldi műveit, Oláh Margit, zongoraművész kíséretével.

 

 

Az idei újévi koncerten vendégelőadóként szintén fellépett a mosonmagyaróvári Theatrum Ad Flexum vezetője, Major Tamás. A Mozart című musicalből és a Légy jó mindhaláligból is énekelt dalokat. A program végén a Jánossomorjai Fúvószenekar is színpadra állt. Polkákat, vidám dallamokat játszottak. Az idei koncert különlegessége, hogy a ráadásra Wennesz József óvodás unokája, Szennyei Béla Balázs is csatlakozott a zenészekhez.

 

 

A hangverseny után már hagyományosan a közönség és a fellépők pezsgővel koccintottak, kívántak egymásnak boldog új évet és értékelték a koncertet. Az újévi koncerteken a bevételt mindig jótékony célra fordítja a zenekar. Az immár tizenegyedik hangverseny adományaiból hangszereiket újítják fel. Az egyesület az több városi és saját rendezvényen is fellép majd ebben az évben, és a tervek között külföldi lehetőség is szerepel. Legközelebb a sváb és zenészbál várja a fúvószene kedvelőit, január 20-án.

 

 

JTV – IVV

 

-hirdetés- -hirdetés-