Meghitt hangulatban várta a karácsonyt Jánossomorja. A főtéren minden este cégek, egyesületek fogadták az arra járót, pénteken este pedig az ünnepvárás fénypontja, a Canto Excolo Kamarakórus koncertje koronázta meg az adventet a templomban, idén egy vendégkórussal kiegészülve. Már a koncert előtt zsongott a szentjánosi templomtér 22-én, péntek este – ahogy a hét minden estéjén, a Fényváráson ugyanis helyi szervezetek, üzemek, baráti társaságok várták egy-egy falatra, egy-egy pohár meleg italra a városlakókat. A város idén is ünnepi fényekkel, lakossági felajánlású fenyőkkel igyekezett széppé varázsolni a főtereket.

 

 

A templomban kórusének készítette fel a közönség lelkét a karácsonyra. A Canto Excolo Kamarakórus adott adventi koncertet újra, mint ahogy sok éve, hagyományosan, nemcsak Jánossomorján, hanem a környezőt településeken is. A koncerten felcsendültek komoly tudást megmutató vallási darabok. De vendégek is felléptek: A Lipóti Vegyeskar külön és a jánossomorjai együttessel is énekelt a közönségnek, közös kórusvezetőjük vezényletével. A koncert végén így a hagyományos karácsonyi dalok már a nagy kórus előadásában csendültek fel.

 

 

A koncert megmutatta a kórus tudását és fejlődését az elmúlt években. Ami nem véletlen, a kiemelt arany minősítésű helyi együttes most a fesztiválminősítésért dolgozik, ami a kamarakórusok legmagasabb elismerése hazánkban. A megmérettetést nyáron rendezik, de a kórus már hosszú ideje erre készül.

 

 

Kótai László atya a JTV-nek a koncert után elmondta, a koncert is segít a városlakóknak meglátni a karácsony igazi lényegét: – “Nagyon szép volt a koncert. Az ittlévőkkel együtt szívdobogni mindig öröm, érezni, hogy a karácsony szeretete megdobogtatja az emberek szívét. Még akkor is ha nem jönnek el a templomba, de például egy egy régi emlék előjön, vagy egy ilyen koncertet hallanak, akkor megérinti őket a karácsony lényege. Szeretném ha a karácsony többet jelentene mint a pörgés ami karácsony előtt szokott lenni.”

 

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-