Fények ragyogták be a szentjánosi templomteret és a kilátogatók lelkét is december 16-án. A templomban az iskola kórusának különleges koncertje várta az ünneplőket, a Helytörténeti Gyűjteményben Betlehem-kiállítás nyílt, a téren pedig fényes, ízes kavalkád köszöntötte Jánossomorját.

Karácsonyi koncerttel invitálta a Körzeti Általános Iskola kórusa az „Advent fényei – lelkünk ékei” című adventi forgatagra érkezőket a mosonszentjánosi templomba szombat este. Karácsonyi népdalokat és ismert ünnepi énekeket is előadtak Lőrinczné Karácsony Hajnal tanítványai. A koncerten az iskola tanítói, tanárai is szerepeltek, lelkes szülőkkel kiegészülve négyszólamú dalokat is énekeltek a diákokkal közösen.

 


Fotógaléria a képre kattintva!

 

Ezen az estén a Helytörténeti Gyűjteményben különleges tárlat nyílt, több mint száz Betlehem várta az érdeklődőket. A kiállítás szervezői már több évvel ezelőtt készítették az első életnagyságú Betlehemet a városban, ezt továbbgondolva hirdették meg a mostani kiállítást. Sokan készítették el a felhívásra a szánt családot a jászol körül. A szervezők számára nagy öröm volt a tapasztalt összefogás, mondta el Kőhegyiné Jókúti Edit a tárlat egyik rendezője. A kiállításon különleges technikákkal készült Betlehemeket is láthatunk, például betonból, konzerves dobozból, magokból, nemezből, de kukoricacsuhéból, gyertyából és mézeskalácsból is alkottak a kiállítók.

 


Fotógaléria a képre kattintva!

 

A forgatag pedig a téren várta és szórakoztatta a látogatókat. Az ilyenkor megszokott csendességet megtörve harsányabb produkciók szórakoztatták a közönséget: Az első karácsony történetét elevenítették meg vásári komédiájukban óriás gólyalábasok, bevonva a gyerekeket betlehemes előadásukba. Majd tűzzsonglőrök is elkápráztatták a közönséget, de show után a gyerekek is megnézhették a tüzes fáklyákat. A sátraknál finom falatok, meleg italok várták a közönséget.

 


Fotógaléria a képre kattintva!

 

A mosonszentjánosi forgatagot a Körzeti Iskola Szülői Szervezete, Jánossomorja Város Önkormányzata és sok egyesület, cég, magánszemély is támogatta. Az este bevételét iskolai kirándulásokra fordítják a szervezők.

 

 

 

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-