Két szilárd burkolatú, kettő murvás utca, egy járdafelújítás és a belterületté nyilvánítás lezárulta, és az eddiginél jóval több önkormányzati figyelem: ezekkel ünnepelheti az év végét Hanságliget. Jánossomorja teljes lakossága is örülhet: Az útfelújítási koncepcióban a remények szerint olyan utcákat is felújíthatunk a következő két évben, amivel eddig nem tervezhetett az önkormányzat.

Hosszú évekre szolgálja majd a Diófa utca lakóit az új utca, amit csütörtökön a lakókkal közösen avatott fel az önkormányzat. A szalagot a kivitelező, a HIPP Kft. vezetője és a város polgármestere vágták át, helyi diákok segédletével.

 

 

A szalagból sokan tehettek el emlékbe, majd egy söröshordó is átgurult az utcán, de pogácsát, üdítőt és forralt bort is fogyaszthattak a kilátogatók. Az útnak talán leginkább a gyerekek örülnek Hanságligeten, hiszen kerékpározhatnak, görkorizhatnak rajta délutánonként. A kivitelező Makadám Kft is megköszönte a lakók türelmét és együttműködését a munkálatok alatt.

Szimbolikusan itt avatták fel a korábban nagyon elhasználódott, és most ugyancsak megújult utat a HIPP Kft. előtt, amit szintén önkormányzati beruházás volt. Ahogy a város többi útja, ezek is szegélykővel épültek. Bódi Csaba, a Hipp Kft ügyvezető igazgatója elmondta, nagy öröm, hogy sikerült ezeket az utcákat felújítani. Hasznosnak érzi, hogy épp a Diófa utca képviselőjével, Fekete Andreával részt vettek a város fejlesztési koncepciójának kialakításában tavaly, talán ezzel is sikerült felhívni az önkormányzat figyelmét Hanságliget gondjaira.

 

 

 

Fekete Andrea is örömmel vette át a nemzeti szín szalag egy darabját a polgármestertől, nemcsak mert utcabeli, és így számukra és gyermekeik számára tartós, sima útfelület gondoskodik a biztonságról, kényelemről és persze a játéktérről; hanem mert úgy érzi, Hanságliget sok problémáját sikerült az elmúlt két évben megoldani, vagy lépéseket tenni a megoldás felé, és erősíteni is a helyi közösségét. Mint ismert, vezetésével kezdeményezte több hanságligeti a testületnél nem egy településrészi probléma orvoslását, és több közösségi rendezvényt is szerveztek azóta Hanságligeten.

 

Több utca újulhat meg

 

Lőrincz György kiemelte, közel 85 millióból idén 10 utcát újíthat fel Jánossomorja, útfelújítási koncepciójának hála. Felhívta a figyelmet arra, hogy sokkal jobban haladnak a vártnál az útfelújításokkal. – „Ha a tavalyihoz hasonló mértékű forrást tudunk biztosítani jövőre is az útfelújításokra, akkor előre tudunk venni olyan utcákat, amik a hároméves programban nem szerepelnek.  Így akár Hanságligetre is visszatérhetnek újra a gépek.”

 

 

 

Ténylegesen belterület Hanságliget

A polgármester több fejlesztésről is beszámolhatott: Az utak padkatisztítási munkáit is elkezdte az önkormányzat, és hamarosan két utat látnak el murvás burkolattal. A járdaépítés is elkezdődött a városrészben. Nemrég pedig véget ért a városrész belterületté nyilvánításának hosszas adminisztrációs folyamata, így már ténylegesen Jánossomorja belterületi városrésze Hanságliget, ami megkönnyíti az itt lakók hitelfelvételét, építkezését. Ez másfél évbe és közel 40 millió forintba került, amihez lakossági, önkormányzati képviselői és polgármesteri szorgalmazásra, illetve országgyűlési képviselői támogatással állami forrást kaptunk tavaly év végén.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-