Két rendezvény is várta a segítő szándékúakat Jánossomorján. Voltak, akik a húrok közé csaptak, hogy segítsenek. Másodszor várta a rockzenét szeretőket a Rock Aid Fest a jánossomorjai Vadász Vendéglőben pénteken és szombaton. A tavalyihoz hasonlóan ismét a várbalogi beteg kisfiú, Bertalan Vilike gyógykezelésére gyűjtöttek zenészek, nézők és barátok. Akkor közel egymillió forinttal tudtak segíteni. Idén összesen közel 1.200 ezer forintot gyűjtöttek a hétvégén, több szervezet összefogásával.

 

 

Az első koncerteket még a család is megnézte, akik nagyon örülnek, hogy ilyen szeretet és segítő szándék fogja őket körbe. A most három és fél éves Vilike koraszülöttként, három hónappal korábban jött a világra, több komoly betegség, szövődmény is sújtotta. Azóta szinte folyamatosan különböző gyógykezelésekre viszik szülei. Szerencsére sokan segítenek, nemcsak a rockerek, de a helyi horgászok, a színjátszók és a motorosok is gyűjtöttek már neki. Most sem maradtak otthon a segítő szervezetek, magánszemélyek Fehér Tamás és szervező barátai hívására. A motorosok szombati túrán gyűjtöttek, így jött össze a teljes összeg.

 

 

De a labda is a segítségért pattogott. Vasárnap a művelődési házban a helyi asztalitenisz-szakosztály fogott össze egy balesetet szenvedett helyi jóbarát, Hegedüs Béla megsegítéséért, aki egy motorbalesetben veszítette el egyik lábát. Új életének megkezdéséért most a ping-pongosok fogtak össze, de segítette már őt közadakozás is a barátok szervezésében. Az asztaloknál most a sport szerelmesei jöttek össze, akik nemcsak a nevezést, de a díjakat is felajánlották. A nézők is adakozhattak az estig tartó rendezvényen. Több mint 70 ezer forint gyűlt össze, amit az szakosztály egészített ki, így 100 ezer forintot adhattak át a családnak vasárnap délután.

 

 

A szakosztály a sportágat is szeretné népszerűsíteni e programmal, szeretettel várják a fiatalokat, gyerekeket is a rendszeres edzéseken. A 12 fős tagság első csapata most a nemzeti harmadosztályba való feljutásért küzd ősszel és tavasszal. Ehhez két igazolással is erősítettek. De az asztalitenisz, mint szabadidős sportág is reneszánszát éli Jánossomorján a szakosztály tagjainak és a támogatóknak hála.

 

 

A Cézár Borozóban is jótékonysági zenés estet tartanak október 28-án, ahol egy beteg utolsó napjait és ápolását könnyítenék meg. De egy idős hölgy betegápolási, ellátási nehézségeiért is a közhöz fordult a család. Ezek részleteiről a közösségi oldalakon, a JTV Képújságjában és a városi faliújsági hirdetései között is olvashatunk.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-