Teljes jogú felsőssé váltak a nemrég évet kezdő ötödikesek. A pénteken tartott gólyabálon vidám bemutatkozások, ügyességet követelő feladatok és persze a nem mindennapi kötelességeket tartalmazó gólyaeskü várta a diákokat.

Jogerőre emelkedtek az ötödikesek péntek délután a művelődési házban. A gólyabál kezdetén mindkét iskola mindhárom ötödikes osztálya kis műsort adott a diáktársaknak, amelyben az osztályuk egy-egy szép élményét mutatták be. Láthattuk az osztályélet legnagyobb poénjait, és a közös nyári táborozások felejthetetlen pillanatait is. A műsor bepillantást engedett abba, hogy milyen is az osztályközösség. A jó társaság mindenhol látszott.

 

 

Ezután pedig az avatás második része, a vidám vetélkedő következett. Itt volt, hogy a pingponglabda kicsit szokatlanabb kezelésében kellett ügyeskedni. Aztán sálak segítségével minél jobban becsomagolva élethű múmiává kellett változtatni az osztályfőnököket, akik hol jobban, hol rosszabbul bírták a sok gyűrődést. A sálak aztán szállítóeszközzé alakultak, amivel ugyancsak az ofőket juttatták minél gyorsabban célba a diákok. Egy ötödikesnek már nem szabad kézzel ennie, ez érthető, de hogy késsel villával sem… Pedig így kellett versenyt enni a tejszínhabos gofriból.

 

Az ofők kiváló csipőmozgásáról is meggyőződhettünk, egy övre erősített vödörrel kellett labdákat gyűjteni. A verseny végén aztán a bronz, az ezüst és az arany gólyát is átvehették az ötödik osztályok. De büntetőosztagot is felállítottak. Aki nem hordta megfelelően a gólyajelvényt az elmúlt hetekben, most a színpadon kapott furcsa, a szervezők által viccesnek szánt jutalmat. Sütit kellett enniük a színpadon, de mint minden gólyának, pelenkával a szájuk előtt…

Az est csúcspontja pedig a gólyaeskü volt. Gólyacsőrökkel és fél lábon állva fogadta meg az ötödikes sereglet, hogy igazán méltó és jóravaló ötödikes lesz. Persze a szöveg komoly és vicces fogadalmakat is tartalmazott.

 

 

A gólyabál a szervezőket is nagy feladat elé állítja. A diákönkormányzat segítő tanáraikkal együttműködve hosszú hetek óta készült a nagy bulira. A büfében a szülők, segítők keze által sok sütemény, szendvics is várta a gyerekeket. A gólyabál felszabadult, igazi kamaszos záróakkordja persze a diszkó, ahol minden ötödikes – és a többi felsős is –  kibulizhatja magát, ha nem is hajnalig, csak este hétig, de mégis egy kicsit érettebb felsős ötödikesként.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-