Országúti kerékpárversenyen vehettek részt a jánossomorjai diákok. A Gurul a város című kerékpáros megmozdulást most először rendezte meg Jánossomorja, de a szervezők reményei szerint nem utoljára.

Kerékpáros verseny Jánossomorja határában… A nem mindennapi rendezvény nem mindennapi izgalmakat hozott. A Gurul a város a városnapi futáshoz, a Fut a Városhoz kapcsolódott, és bár a rossz idő megnehezítette a szervezők dolgát, szerdán mégis rajthoz állhattak a jánossomorjai felsős diákok.

Az 5-6 osztályosok Újtanyáig kerekeztek, óriási iramban, jó kedvvel. Volt, aki inkább baráti kerekezésnek fogta fel a dolgot, de voltak, akik igazán mindent beleadtak, és több száz métert vertek a mögöttük haladókra. A 7-8-asok már hosszabb távra rendezkedhettek be. Nekik a várbalogi templom előtt kellett megfordulniuk, ahol frissítő is várta őket. Volt, aki még a felvezető rendőrautót is megszorította a diktált. Nem egyénileg, csapatban díjazták a szervezők a gyerekeket, minden osztályból hat fő rajtolhatott.

 

 

A Gurul a Város első alkalommal rendezte meg az önkormányzat, a társaskör és az iskola. De szándékaik szerint nem utoljára. Szilágyi Dániel pályázati referens hangsúlyozta, a Gurul a város első alkalommal egészítette ki a városnapokat, forrást ehhez az Európai Unió Mobilitási Hét programja biztosított a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon keresztül. A város 350 forintot nyert a futó és bringás tömegsport-rendezvényei megvalósításához, ami így több mint 500 embert mozgatott meg a városban.

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-