Nagy munka zajlik a város határában. Új gyártócsarnok épül a Leier Hungária területén, nem is akármekkora, közel 13.500 nm-es. A cégcsoport közel 7 milliárdos fejlesztést hajt végre a hazai üzemeiben, amihez 1.2 milliárd vissza nem térítendő állami támogatást kapott. A teljes összeg közel felét, 3,5 milliárdot a 9 hazai üzem közül Jánossomorjára fordítja a vezetőség. A kapott támogatás egyben eredménye annak, hogy az építőiparban a Leier a magyar állam legjelentősebb stratégiai partnere.

 

 

A jánossomorjai beruházással az üzem technológiai és logisztikai fejlesztést hajt végre. Egyik legnépszerűbb termékük, a 2003-óta gyártott kéregfal, kéregfödém gyártása kerül ide, amivel megduplázhatják az eddigi kapacitást. Ezzel több mint 50 új dolgozót is felvesz a vállalat.

 

 

 

A munkaerőhiány nagy gond a környéken, így több helyi cég már nemcsak más országrészekből, hanem például Kárpátaljáról is vár dolgozókat, így a Leier és a hozzá közeli Binder is. Kiemelték, a város fejlődésének egyik kihívása, hogy az ide várt dolgozók lakásokat is találhassanak Jánossomorján. Ez közös érdeke az önkormányzatnak és a helyi cégeknek is.

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-