Helyi szakember segíti a helyi fiatalokat. Augusztustól Kocsis Péter ifjúsági referens áll a jánossomorjai ifjúsággal foglalkozó önkormányzati program élére. A város számára nagyon fontos a helyi fiatalok ügye, ezért már egy találkozó is létrejött az új referens, a polgármester és pár helyi, az ifjúságért tenni igyekvő fiatal között. A csütörtökön, egy vendéglő teraszán kialakult baráti beszélgetés során főként a huszonévesek szegényes helyi szórakozási lehetőségeiről esett szó. Erre próbáltak közös megoldást találni, és elindítani egy hosszabb távú együttműködést, párbeszédet.

 

 

Kocsis Péter feladata azonban tágabb ennél: A város ifjúsági koncepciójának sikerre vitelében fontos, hogy a helyi fiatalok megtalálják számításukat Jánossomorján, akár a lakhatást, akár a munkavállalást, akár a helyi közéletben, kulturális életben való részvételt tekintve. Kocsis Péter sokáig vezette a helyi ifjúsági klubot, fiataloknak szóló Uniós pályázatokat vitt sikerre a városban és szakértőként részt vett az ifjúsági koncepció kialakításában is.

 

 

 

Az önkormányzat az elmúlt hónapokban a fiatalság érdekében több projektbe is belekezdett, ilyen a játszóterek felújítása, a babák köszöntése, az ingyenes bárányhimlő oltás, illetve a kedvezményes telkek kialakítása is. Az ifjúság helyzetében most a referens hatékony segítségével érnének el gyors változást.

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-