Sok építő elfoglaltságot találhatnak a helyi gyerekek a nyáron Jánossomorján. Foci, tánc-, tanodai és retró táborral indult a nyári szünet az elmúlt hetekben, de a táborok sora folytatódik.

A JSE sporttelepén 40 tanuló vett részt a két turnus programjain. A művelődési házban a zeneiskola táncosai készültek nyári koreográfiákkal múlt héten. Máté Andrea táncoktató tanulói pénteken mutathatták be a szülőknek, mit tanultak az öt nap során.

 

 

Helyüket hétfőtől a retró-táborosok vették át. Az öt éve szerveződő turnust közel harminc táborozó töltötte meg, akik közül szinte mindenki visszatérő vendég. A kisdobosok és úttörők életét visszaidézve újrafogalmazták a 6 és a 12 pontot, de jutott idő kézműveskedésre, Somló hegyi kirándulásra, albertkázmérpusztai számháborúzásra, sorversenyre, és a művelődési ház színpadának is sikerült új funkciót találni.

 

A nyári programok jövő héten a kenutáborral és néptánc táborral folytatódnak, ezt követi a peca, végül a szezont záró Szemfüles drámapedagógiai tábor. Jánossomorja szinte az iskolába készülődésig kínál elfoglaltságot a gyerekeknek.

PK

-hirdetés- -hirdetés-