A pályaválasztás felelős döntése talán a legkomolyabb, amivel általános iskolában találkoznak a gyerekek. Ezt próbálja megkönnyíteni nekik az iskola és több környékbeli üzem, vállalat is azzal, hogy bepillantást enged a kulisszák mögé.

A jánossomorjai diákok legutóbb a mosonszolnoki BOS-be látogathattak. A gyártott termék minősége mindenhol fontos, de az autóiparban különösen. Ezt is megtanulhatták a jánossomorjai hetedikes diákok a tanév végén, a mosonszolnoki BOS üzemben. Itt autók árnyékolóit gyártják, de a gyerekek megnézhették a tavaly elindult panoráma-tető készítést is, ami igazán látványos bemutatóvá vált.

 

 

A gyerek egy pályaválasztást segítő program keretében érkezhettek ide, a megyei iparkamara és a vállalat együttműködésével. Több üzemben, rendezvényen is részt vehettek a tavaszi hónapokban, tanáraik segítségével, hogy ez a tapasztalat is segítse őket a döntéshozásban.

A BOS tárt karokkal fogadta őket, kalauzuk is jánossomorjai, aki civilben a helyi ifjúsággal is évek óta foglalkozik, így sokat tudott segíteni a gyerekeknek. Kocsis Péter szerint a cégek nemcsak a munkaerő-piacra lépőket, hanem a nyári munkát vállaló diákokat is szívesen látják, ami mindegyik félnek hasznos.

 

 

A térség nagy munkaerő-felvevő, szinte minden környékbeli vállalatnál munkaerőhiány van. Nemcsak a dolgozói, de a különböző vezetői-irányítói-szervezői szinteken is szükség van kollégákra. A BOS szerette volna megmutatni a gyerekeknek, hogy néz ki egy modern gyártócsarnok, milyen körülmények között is dolgozhatnak egy korszerű cégnél, és milyen karrierlehetőségek nyílnak az autóiparban. A BOS 12 országban működik, hazánkban két helyszínen. Mosonszolnokon közel 1000 főt foglalkoztatnak, köztük számos jánossomorjait.

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-