Óriási tapsviharral zárult le a tanév a jánossomorjai iskolákban múlt csütörtökön. Rövidebb ünnepség kímélte a résztvevőket, de a nagy melegre való tekintettel az elismerések átadására már a tantermekben került sor.

Csütörtöktől hivatalosan is kitört a nyári szünet Jánossomorján. Az elmúlt nyolc év legnépesebb létszáma zárta idén a tanévet, 543-an örülhettek a szünetnek. A gyerekek vidám műsorral is készültek a diáktársaknak. Hálás emlékek idézésével és virágokkal a tanároknak is köszönetet mondtak.

A másodfokú hőségriadó miatt a szentjánosi évzárót rövidítve tartották meg. A számos díj, kitüntetés, és a bizonyítvány átadása is a termekben zajlott a meleg miatt. De az igazgató úr ünnepi beszédének elmaradása is vidám tapsot váltott ki.

 

 

 

Az igazgató igazi értékelése azonban a jövő hétre marad, legalábbis a kollégák felé. Jövő héten kezdődik ugyanis az év tapasztalatainak értékelése, a javítanivalók számbavétele. Bella Zsolt elmondta, a kompetencia-mérés eredményei és a magatartási problémák terén is akad kihívás jövőre, de az elismerésekre is van ok, hiszen sok szép eredményre is büszke lehet idén az intézmény, hiszen számos megyei, országos versenysikernek örülhettek a diákok és a szülők idén. Ezeket a termekben ki is emelték a tanárok a bizonyítványok átadásakor.

 


Fotók: Hoffka Helga

 

Szentpéteren is ugyanebben az időpontban zárult le a tanév. Itt is műsort adtak a diákok, bemutatták, mi mindennel is fogják az időt tölteni a nyáron. Az évzáró itt már a hűsebb aulába húzódhatott, ezért itt a számos elismerés, kitüntetés, könyvjutalom átadására is sor kerülhetett.
Ezután a tantermekben vehették át a bizonyítványokat és az elismerő, biztató szavakat a diákok.

Az iskola nyáron sem zár be teljesen, a tanoda végig várja a gyerekeket, és több táborral is készül az intézmény, úszhatnak, sportolhatnak, de a Szigetközben evezhetnek is a tanulók.

-hirdetés- -hirdetés-