Az élet egy nagy pillanatához érkezett sok jánossomorjai diák. Múlt pénteken és szombaton ballagtak el a nyolcadik osztályosok mindkét iskolában. A ballagáson nemcsak a nyolcéves munka elismeréseit, de sok megszívlelendő jó tanácsot is kaptak útravalóul a fiatalok.

A továbbtanulás szempontjából azonban nem kellett szomorkodnia a ballagó három osztálynak, a diákok zöme azon a pályán kezdheti meg tanulmányait, amire elsőként szeretett volna menni.

Előtte azonban a nevetés is szerephez jutott a vidám ballagáson. Jól esett a sok nevetés a ballagás előtt álló diákoknak és az iskolatársaknak. Csütörtökön vidám ballagással hangoltak a központi iskolában. A végzős osztályok táncos paródiákkal, jelenetekkel készültek. A stílusok között a pop, a néptánc és a mulatós is szerepelt. Az öröm mellé azért egy kis szomorúság is társult. Hiába minden poén, a nyolc év emlékezetes pillanatait megidéző fényképvetítés mégis előcsalta a könnyeket.

 


De az elköszönés percei is elkövetkeztek végül. Pénteken a központi iskolától búcsúztak a ballagók, akik társaik énekére vonultak utoljára az iskolaudvarra. A ballagókat az énekkar is búcsúdalokkal vigasztalta. A köszöntő és tanácsoló búcsúszavak következtek a hetedikesektől, az iskolától, a tanároktól. Egy mesét is hallhattak arról, hogy minden útravalót meg kell becsülni, és okosan felhasználni. De maguk is felidézték az e falakhoz kapcsoló szép emlékeket. A két osztály számos diákja vehetett át elismeréseket, ki tanulmányi eredményeiért, ki sportsikereiért, ki szorgalmáért, közösségi szerepvállalásáért.

 

Dobi Tamás és Konrád Hanna együtt vonult be az udvarra.

 

Idén ketten vehették át a Jánossomorja Kiváló Tanulója címet, nyolcévnyi kiváló eredményükért. Konrád Hannát rendkívüli szorgalmáért, alázatáért is kiemelték, tanulmányi és emberi szempontból is példaképként állítva az iskola diáksága elé. A díjazott számára a város és a közösségi is erős szál, amitől nehéz búcsúzni. Dobi Tamás szintén a közösség tevékeny tagja volt, kiemelkedő szorgalmú tanuló, aki több kiváló országos eredményt is elért az évek során.

Az iskola a tevékeny szülőknek is megköszönte a sok éves segítséget.

 

 

Szentpéteren szombaton délután váltak meg az iskolától a nyolcadikosok.  Őket a helyi gitár-szakkörösök, és a hetedikes barátok búcsúztatták, akik átvehették a ballagóktól az iskola zászlaját is, jelezve, hogy hamarosan már ők búcsúzkodnak. A ballagók itt is virággal köszöntek el a tanároktól, de mindenkihez volt egy-egy kedves, humoros szavuk. A legnehezebben az osztályfőnöktől váltak meg a diákok, megköszönve a sok szeretetet, bizalmat és közösségépítést. A végzősök az előttük álló élethez fűződő reményeiket szimbolizáló léggömböket eresztettek útjukra, a ballagás szó szerint felemelő pillanataként.
A ballagások és a vidám ballagás felvételét videótárunkban tekinthetik meg!
 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-