Karácsony Jézus születésének ünnepe, a megváltó megérkezése az emberek közé. Csendes várakozással készülődtek erre a napra a helyi hívek, majd misékkel és templomi pásztorjátékkal ünnepeltek. Közös énekléssel várták a karácsony estét a hittanos gyerekek, oktatóik és szüleik a szentjánosi templomban, hagyományos pásztorjátékuk végén.

 

 

A kis Jézus betlehemi megszületésének történetét adták elő a gyerekek karácsony délutánján, felkészítő tanáraik, Kótai László plébános és Buri Károly hitoktató segítségével. Láthattuk a szent család nehézségeit, gyönyörködhettünk a betlehemi istálló hangulatában, hallhattuk a pásztorokat és a három királyokat is. A gyerekek hosszú próbasorozattal készültek az előadásra, és remélték, sok értékeset taníthatnak a történettel.

 

December 25-e első perceiben a megváltó megszületését, Isten ajándékát ünnepelhették a hívek. A karácsonyi éjféli mise idén szintén a mosonszentjánosi templomban várta a híveket. A padsorok megteltek, sokan jöttek el közösen ünnepelni. Az énekek mellett László atya prédikációja is segített ebben, ami most Isten ajándékáról szólt. A plébános elmondta, az ajándékot adó, és az ajándékot kapó is fel kell, hogy készüljön az ajándékra, ezért volt fontos az adventi várakozás.

 

A misét idén különleges ének koronázta meg. A Canto Excolo Kamarakórus tagjai adtak kis koncertet, a capella énekelve egyházi karácsonyi dalokat, áldásokat, és persze a csendes éjt. A kórus László atya meghívására adott még egy kis koncertet a templomban, miután adventi koncertjük nagy sikert aratott itt. László atya elmondta, akkor és most is magas színvonalú, értékes koncerttel ajándékozta meg a híveket a kórus.

A téren szintén hagyományosan a fúvósegyesület tagjai köszöntötték karácsonyi dalokkal a gyülekezetet.

JTV – HT
2016.12.30.

-hirdetés- -hirdetés-