Harmincmillió forintos támogatást nyert Jánossomorja az uszoda felújítására az állami maradványalapból, derült ki karácsony napján. Mint ismert, közel 48 millió forintba kerül a város uszodájának már folyó felújítása, amit várhatóan februárban fejeznek be. Ehhez egy éve próbál segítő forrást szerezni az önkormányzat, az idei maradványalap az utolsó lehetőség volt erre. Lőrincz György polgármester elmondta, nagy megkönnyebbülés és öröm ez az önkormányzat számára, hiszen megterhelő feladatokhoz nyújtott most segítő kezet az állam. – „Nagy öröm, hogy a sok munkának, erőfeszítésnek végül ez lett az eredménye. Rengeteget leveleztünk, többször jártunk az illetékes minisztériumokban, személyesen is elmondtuk gondjainkat. Országgyűlési képviselőnk, dr. Nagy István el is ellátogatott hozzánk, és sokat tett azért, hogy ezt a forrást most elnyerjük. Ezért a város nevében is külön köszönöm neki ezt a kiállást! Ezzel a segítséggel jelentősen enyhült a város költségvetésének megterheltsége, erősödik biztonsága. Nagyon köszönjük ezt a támogatást, valóban nagy segítség! – mondta a polgármester.


Mint ismert, a jánossomorjai tanuszoda tavaly februárban vált végérvényesen életveszélyessé, amit azonnal be is zárt a város. Azóta Jánossomorja egyik leginkább megoldandó problémájává vált a kérdés. A felújítást alapos tervezés is megelőzte, de a források elkülönítése is nagy feladat volt a város költségvetése számára.

A Klafszky-iskola ügyében is hasonló módon igyekezett forráshoz jutni Jánossomorja, ám eddig sikertelenül. A jövőben – a fenntartó KLIK-kel közösen – azonban továbbra is igyekszik majd forrást nyerni a közel 400 milliós felújításhoz az önkormányzat.

 

JTV – HT
2016.12.25.

-hirdetés- -hirdetés-