Az ünnepi készülődés fénybe borította a várost. Karácsonyi színdarabot láthattunk a városi karácsonyon, megújult repertoárral lépett a közönség elé a Canto Excolo Kamarakórus, de utcai forgatagokban is felkészülhettünk az ünnepre. Ünnepeltek az óvodák, iskolák és a helyi idősek is.

A negyedik gyertya is kigyulladt múlt vasárnap a szentpéteri templomtéren. A Német Nemzetiségi Önkormányzata és a fúvósegyesület hagyományos adventi gyertyagyújtásának záróakkordján több fellépő is megörvendeztette a közönséget, így például a Klafszky-iskola. A Millenniumi parkban is várták a hazafelé igyekvőket majdnem minden este. Helyi civilek, cégek kínáltak meleg teát, forralt bort, összehozva ismerősöket egy kis beszélgetésre az ünnepi sietségben.

A városi készülődés egyik legemblematikusabb eseménye a Canto Excolo Kamarakórus koncertje, ami idén is az albertkázméri és a szentjánosi templomban várta a nézőket. A kórus dalai idén erős egységet formáltak, technikailag és tartalomban is. Szabó Attila kórusvezető elmondta: talán az eddigi legmagasabb szintű egység jellemezte ezt a koncertet, ami a tapasztalat és a belefektetett munka gyümölcse is, hiszen április óta próbálják ezeket a műveket.

Pénteken este a Moson-Szél Egyesület Boloct Színtársulata segített a karácsonyi készülődésben. A társaság Dickens híres Karácsonyi Énekét és az Isten pénze musicalt ötvözte előadásában. A társulat az előadása előtt adta át azt az összegyűlt, közel 180 ezer forintos adományt, amivel a koraszülött Bertalan Vilike gyógykezelését támogatták. A most átadott összeget korábbi dalestjükön gyűjtötték a tagok, és elmondták, több helyi civil szervezettel együtt továbbra is segítik a családot.

A műsorokat televíziónk is műsorra tűzi!


A téli szünet előtti napokban az óvodákban és az iskolákban is karácsonyoztak a gyerekek. A központi iskola énekkara hagyományosan koncerttel járta végig a tagóvodákat hétfőn és kedden. Először Pusztasomorján, majd Szentjánoson énekeltek. Az énekkar vezető tanára, Lőrinczné Karácsony Hajnal technikás darabokat tanított be a kórustagoknak, az ovisok több szólamban is hallhatták az ismert dalokat, de versekkel is megalapozták az ünnepi hangulatot a kórus tagjai.

A Klafszky tagiskolában is különleges koncerttel karácsonyozhattak együtt gyerekek és szülők kedden este. A gitárszakkörös és kórusban éneklő diákok együtt muzsikáltak a RizikóFaktor zenekarral, adventi, karácsonyváró dalokat adva elő közösen. De az iskola tanárai, szakkörvezetői is énekekkel készültek. A záró dalt pedig mindenki együtt énekelhette az iskola aulájában.

 

A Balassi Bálint Nyugdíjas Klub tagjai is közösen karácsonyoztak a héten. A művelődési házban meghitt verses műsorral készültek a tagok társaiknak. Az ünnepről szóló történetek, dalok mellett a tagok azokra a tagokra is emlékeztek, akikkel már nem tölthetik együtt az idei karácsonyt, de az egészség megőrzésének fontosságáról is beszéltek. Megható karácsonyi dalokat énekelt a klub kórusa is. Az egybegyűlteket Lőrincz György polgármester is köszöntötte, aki elmondta, a város egyik meghatározó civil egyesülete a nyugdíjas klub, ahol mindig jókedvű társaság fogadja a vendéget. A tagokat Lacknerné Fördős Klára, a művelődési ház igazgatója is üdvözölte, és a művelődési ház állandó támogatásáról biztosította az időseket.

 

JTV
2016.12.24.

-hirdetés- -hirdetés-