Különleges vendégek látogattak múlt hét vasárnap délután a művelődési házba, a Menedék Állatvédő Alapítvány és a Vacak Cica állatorvosi rendelő első örökbefogadó napjára. Gazdira váró kutyák és macskák várták a vendégeket, abban reménykedve, hogy ők is otthonra találnak. A kisállatokat viszont csak a korán érkezők láthatták, hiszen hamar gazdára leltek. De a résztvevők sem érkeztek üres kézzel, gyűltek az állateledelek, takarók és játékok, amikért minden esetben egy kis ajándék is járt. Összességében nagy sikerkét értékelhető a nap, nemcsak az adományok, hanem a segítő szándékúak sokasága miatt is.

A legkisebbek állatmenhelyes mesét dolgozhattak fel a drámapedagógia eszközeivel, helyi óvónők segítségével. De egy fiatalokból álló zenekar is szórakoztatta állati muzsikájával a közönséget, főként a kisgyerekeket. A felelős állattartásról pedig dr. Bánhegyi Ildikó állatorvos tartott előadást az érdeklődőknek. Kiemelte, hogy nem kell méregdrága és fajtiszta kis kedvencet választani magunknak, az örökbe fogadással sokkal nagyobb segítséget tudnunk nyújtani, az alapítvány számára ugyanis nagy nehézséget okoz a kóbor jószágok ideiglenes elhelyezése.

 

 

A mosonmagyaróvári alapítvány Jánossomorján is fontos feladatot lát el aktivistái és az állatorvosi rendelő segítségével. Gondoskodnak az elkóborolt állatokról, saját chipleolvasójuk segítségével a helyi gazdikat is igyekeznek felderíteni, de új gazdikat is keresnek az állatoknak. Orvosi ellátást is kaphatnak itt ezek az állatok. Több aktivista is dolgozik helyben, önzetlenül, számos esetet megoldva évente.
KÉ – JTV
2016.10.24.

 

-hirdetés- -hirdetés-