Ismét gólyacsőröktől piroslott a művelődési ház pénteken. Három osztálynyi ötödikes ünnepélyes felsőssé avatására került sor, a megszokott játékos formában. Az új vezetőkkel felálló diákönkormányzat próbára tette a teljes évfolyamot, és kacsatánccal büntette a hanyagokat a gólyabálon. Mindenki kibújt a bőréből, pontosabban egy osztálytárs jelmezébe bújt a játékos vetélkedő során. Így volt, aki azt sem tudta, fiú-e, vagy lány. A legbevállalósabb osztályfőnök saját felettesét idézte meg, általános tetszést aratva.

A tanárok rímbe szedve mutatták be új osztályukat, akik ügyességi vetélkedőkben mérték össze tudásukat, az arany gólyáért. A győzelmet végül az 5 A szerezte meg, megelőzve a klafszkysokat és az 5 b-t. A diákönkormányzatot ősztől Szkiba Gábor és Horváth Klaudia közösen vezeti. Fő szempontjuk az volt, hogy a hagyományos rendezvény új elemekkel bővüljön. Aki nem hordta szorgalmasan a gólyajelvényt, idén sem úszta meg büntetés nélkül. Stílszerűen, lavóros kacsatáncot kellett járnia. A kacsatáncban az egyik osztályfőnök is ludas volt, aki szintén többször hagyta otthon a jelvényét… A hivatalos felsőssé avatáshoz ezúttal is végig kellett mondani a hosszú gólyaeskü szövegét, a hagyományokhoz híven, fél lábon. Az est innentől zenével és tánccal folytatódott, mely során a legbátrabbak a színpadra is felmerészkedtek. Egyesek énekhangjukkal, mások tánctudásokkal vonták magukra az osztálytársak figyelmét.

A jól sikerült rendezvény után a diákönkormányzat nem sokáig pihenhet, jövő csütörtökön és pénteken papírgyűjtésre várják a tanulókat a jánosi alsós udvaron.

 

PK – JTV

2016. október 24.

-hirdetés- -hirdetés-