Zajlik a Klafszky Katalin utca felújítása, de a város úthálózatának hosszú távú felújítási terveit is elkezdte kidolgozni az önkormányzat. Útburkolat teljes javítására idén összesen 15 millió forintot fordíthatott az önkormányzat, amely csak saját forrással rendelkezik az útjai felújítására, pályázati támogatást nem kapott hozzá. Az első szakaszán szegélyt is fektetnek, mert az itt közlekedő munkagépek nagyon igénybe veszik az utat. A kanyar utáni részen padka nélkül készülhet el az utca.

A belterületi úthálózat kátyúzására 5 millió forintot fordított idén a város. Az árkolási és padkanyesési munkák is elkészültek, de ezek karbantartását folyamatosan végzi a városüzemeltető.

Bár idén csak 15 milliót fordíthatott útfelújításra a költségvetés, az önkormányzat szeretné, ha a nemrég megváltoztatott forgalmi rendű pusztasomorjai Kossuth utca burkolatát is teljesen megújítanák még idén. Ez azonban a féléves költségvetési mutatóktól, és a testület szeptember végi döntésétől függ.

A városüzemeltető nemrég teljes körűen felmérte járdái és útjai állapotát. Ebből kiindulva a következő évek felújításait meghatározó, hosszú távú felújítási tervet dolgoznak ki, rangsorolva a legrosszabb és leginkább igénybe vett szakaszokat. Ebben a lakosság észrevételeire is számítanak.

-hirdetés- -hirdetés-