Közös szándékkal szépített várost szeretne az önkormányzat, ezért új padok és kukák kihelyezésébe és a régiek felújításába, cseréjébe fogott, mégpedig a lakosság véleményére támaszkodva. Folytatódik a virágosítás és a fásítás is. Minderre összesen közel két és félmilliót fordítanak a költségvetésből.

Az önkormányzat nemrég felmérte a köztéri padok, kukák, kerékpártárolók állapotát, és elkezdte az elavultak, elhasználódottak kicserélését, illetve újak kihelyezését a szükséges helyekre. A lakosság véleményére is támaszkodnának: várják a javaslatokat, hova lenne érdemes kukát, padokat, kerékpártárolókat állítani, illetve hol feleslegesek, rosszak ezek az eszközök. Az észrevételeket a város honlapján, a „Közérdekű bejelentés” menüponton is bejelenthetik, de írásban is eljuttathatják a városházára vagy a városüzemeltetőhöz.

 

A város saját maga finanszírozza a programot, az eszközök javát is maga állítja össze. Az akció folyamatos. – „Egy-két százezer forintnyi összeget biztosan rá kell fordítani arra, hogy elérjük az ideális szintet, mivel az elmúlt évek során erősen lemaradtunk egy kisvárosi nívótól.” – hangsúlyozta Lőrincz György polgármester. – „A város tisztaságának egyik legfontosabb eleme, hogy elegendő kuka álljon rendelkezésre az utcákon sétálók számára. A kerékpáros közlekedés elősegítésének – a kerékpárutak mellett, melynél pályázati sikert remélünk – a megfelelő mennyiségű és jól elhelyezett kerékpártárolók a kulcsai, ezért itt sem tétlenkedhetünk. A mindennapi beszélgetésekhez, a családias, baráti városi hangulat kialakításához, de akár az idősek, kismamák, gyerekek mindennapjainak megkönnyítéséhez is fontos, hogy elegendő pad várja a pihenni, beszélgetni vágyókat a járdák, utak mentén. Ebben is rég szeretnénk előre lépni, most sikerült ide is eljutnunk. Ezért is várom a lakossági észrevételeket, tanácsokat, hiszen, ahogy sok más téren, ebben is a közös munkából, a párbeszédből születhet jó megoldás.” – mondta el Lőrincz György polgármester.

Az önkormányzat idén nagy erőkkel fogott a városkép javításába, virágosítási és fásítási programot is indítottak. Egy tavaszi nekirugaszkodás után ősszel e munka második köre veszi kezdetét, kertépítő szakemberek bevonásával. Közel száz fát szeretne még idén ősszel elültetni a város. Cél, hogy hasznos és díszes is legyen együtt a végeredmény, ne okozzon gondot a légvezetékeknél, illetve a főutak mentén is lombos fákkal találkozhassunk, de több más helyre is fasorokat tervez a város. E téren is várják a lakossági észrevételeket, javaslatokat. A városüzemeltető által vezényelt fásítási és virágosítási program kétmilliós éves keretből gazdálkodhat.

-hirdetés- -hirdetés-