A helyi német kultúra egyik legnagyobb ünnepe a nemzetiségi nap és a rá épült kulturális és gasztronómiai fesztivál, ami idén is a fúvószene, a német táncok és vigasságok jegyében telt. Késő éjjelig szórakozhatott a helyi közönség a JáKuGa fesztiválon.

Pörögtek a botok, szólt a fúvószene, megtelt a szentpéteri templomtér szombat kora estére. A mosonmagyaróvári és nyúli mazsorett-csoportok fúvószenekarokkal közös előadása koronázta meg a programot, csoportos és páros koreográfiáknak is tapsolhatott a közönség.

De már délelőttől szólt a dal a templomtéren. A könnyedebb, ismert slágerek is helyet kaptak az idén 9. alkalommal megrendezett Jánossomorjai Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon. Idén is a németség kapta a főszerepet közel s távol német nemzetiségi csoportjai töltik meg ilyenkor a színpadot és a teret, hogy megmutassák szórakoztató előadásaikat a német családi napból átalakult fesztiválon.

De nem csak a németség talált programot, az ugrálóvár és trambulin mellett gyerekrajz kiállítást is láthattunk és a Szabadtűzi Lovagrend főző– és süteménykészítő versenyét is megrendezték. A különleges étkeket korábban inkább csak nevében ígérő fesztivál így idén már főzőversennyel, főzőspecialistákkal és rétesekkel is várta a nagyérdeműt. Erre fektetnének nagyobb hangsúlyt a jövőben is, mondta el Wennesz József szervező. Az est egyik fő produkciója a budapesti Majsai Gábor, Emerton-díjas művész volt. A főként a swing dalokban otthonosan mozgó énekes fellépése is jó hangulatot teremtett az est folytatásához.

-hirdetés- -hirdetés-