Ismét hagyományos Klafszky Napra invitáltak kicsiket és nagyokat a Szülői Szervezet tagjai és az iskola pedagógusai szombaton a mosonszentpéteri iskolába. A tagintézmény mozgalmas évet tudhat maga mögött, mely során több százan mozdultak meg a városlakók közül, hogy kiálljanak a megszűnés ellen. Befejeződött az udvar felújítása is, így színes virágok és barátságos zöld gyepszőnyeg fogadta reggel kilenckor az érkező főző csapatokat.

Jöttem, láttam, főztem

A felsős osztályok bográcsokban főzték a finomabbnál finomabb ételeket a pörkölttől kezdve a babgulyáson és lecsón át a chilis babig. A nyolcadikosok grill-teraszának illata már az utcáról is többeket az udvarra csábított. A zsűri végül az ötödikesek pörköltjének adta az arany fakanál díjat, de a többi csapat sikerét is mutatja, hogy minden bogrács gyorsan kiürült.

Fotógaléria a képre kattintva!

Ki mit tud?

A kora délutánt a hőség elől az aulába húzódva kezdte a növekvő tömeg. A „Ki mit tud?” vetélkedőn kamatoztatták tehetségüket az Alapfokú Művészeti Iskola klafszkys táncosai, először szerepeltek közönség előtt a péteri gitár szakkörösök. Csiti Virág több műsorszámmal is önállóan lépett fel, a hatodikosok pedig két év után újra előadták a népszerű Cup Songot, mutatva, hogy kezük még profi módon emlékszik a pohárforgatás kopogó ritmusára. Az első helyet Szabó Hanga bűvészprodukciója nyerte, a zsűri egyhangú döntése alapján.

Verseny? Nem akadály!

A délutáni programok alsós sportvetélkedővel és felsős akadályversennyel folytatódtak. Előbbiben az indulók igyekeztek kihasználni az udvarra telepített új sporteszközöket, összemérve tudásukat felülésben és függeszkedésben. A nagyok az iskola egész területét bejárva keresték fel a tíz állomást, ahol korábban megszokott és új feladatok is várták őket.

Fegyverropogás az udvaron

Újdonság volt az idei katonai bemutató, mely során a tanulók nem csak előadást hallhattak fegyverekről és a katonaéletről, de kézbe is vehettek replika, az eredetihez nagyon hasonló lőfegyvereket. Az előadók hihetetlen állóképességről és önuralomról is tanúbizonyságot tettek, hiszen beöltözve, egyenruhában tartották a bemutatót a pokoli hőségben, egy órán át.

Tanár-diák meccsek

A rendezvény egyik legnépszerűbb, visszatérő eleme a tanárok és diákok összecsapása. Fociban a létszámgondokkal küszködő tanárok szülői segítséget is kaptak, és magabiztosan 13-1-re verték a végzősök csapatát, akik 1-0-ra még vezettek az elején. Még látványosabb összecsapást hozott a tanárnők és a lányok seprűs foci derbije. A taktikusan játszó és sokkal többet mozgó felnőttek 7-0-ra verték a tanulókat, akik közül többen most fogtak először seprűt a kezükbe. Szepesiné Feller Szilvia öt, Kóborné Hunyadi Mária két találattal járult hozzá a sikerhez. A mérkőzés során keletkező porfelhő már-már a péteri templom toronyórájának magasságába szállt fel és a meccs után a pálya soha nem látott tisztaságban pompázott.

Evés-ivás, szórakozás

A délután megéhezőket frissen sült palacsinta és több tálca zsíroskenyér várta, és gyorsan kellett cserélni a szódás palackokat is, melyek a házi limonádé kancsóinál teljesítettek szolgálatot. A fél napon át tartó programok minden korosztály számára kellemes és tartalmas szombati kikapcsolódást jelentettek. A szervezők kiváló munkát végeztek, a programok zökkenőmentesen folytak és az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz.

Klafszky volt, Klafszky van, pénz lesz?

A Klafszky Katalin Tagiskola ismét bebizonyította, hogy az ide járó és volt diákok, az intézmény dolgozói és a szülők egy olyan közösséget alkotnak, mely példaértékű városunkban – mondják a szervezők. Ennek megerősítése és ünnepe a Klafszky Nap, otthona pedig egy régi épület, mely felújításra vár. Az ezzel kapcsolatos állami segítségről az illetékes minisztérium a következő hetekben dönt.

-hirdetés- -hirdetés-