Nagy sikert könyvelhet el a Jánossomorja Rascals baseball csapatának legfiatalabb korosztálya. Múlt hétvégén az U10-esek három játékosa is meghívást kapott a kontinens legnagyobb U10-es tornáján Prágában pályára lépő magyar válogatottba, a csapat pedig már két mérkőzést is megnyert az osztrák keleti ligában.

Fotógaléria – Fotók: Jánossomorja Rascals
A Prágában rendezett Szuperkupán, Európa legnagyobb U10-es baseball-kontinenstornáján 24 csapat indult, négy pályán zajlottak a mérkőzések pénteken és szombaton. A rendező csehek 16 gárdával képviselték hazájukat, itt nagyon népesek és erősek az utánpótlás bajnokságok. Mellettük orosz, spanyol, litván, ukrán és magyar csapat is indult a versenyen.

A mieink nehéz csoportba kerültek, négy cseh csapattal, ám így is sikerült két mérkőzést megnyerniük. Stefkovich Réka, Fekete Janka, Fekete Anna és Fekete Dávid gyorsan beilleszkedett a társak közé, bár ilyen fiatal játékosoknál az izgalom még rányomja bélyegét a teljesítményre. Fekete Balázs edző biztos abban, hogy a Rascals legfiatalabbjai közül a következő hasonló kupán is többen magukra ölthetik majd a címeres mezt.

A magyar válogatott végül a 16. helyet szerezte meg, ami az erőviszonyokat és a kezdeti rutintalanságot figyelembe véve pozitív, Piros Szabolcs szövetségi edző szerint.

Az U10-es jánossomorjai csapatnak még egy dupla mérkőzése van hátra az osztrák keleti liga idei küzdelmeiben. Jövő hét végén az együttes Bécsben lép pályára.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-