Vasárnap a gyerekeket ünnepelte az ország, de kicsit az egész hét róluk szólt Jánossomorján. Az óvodák több programmal is készültek számukra, sőt, óvónőik egy mesejátékot is előadtak a kedvükért. Vasárnap pedig egy igazi gyermekmajálisra várta őket a város. Felgyorsították a csillagok mozgását, messzi bolygókra látogathattak de sok más érdekes látványban is részük volt a jánossomorjai kis ovisoknak, hiszen kedden a mosonmagyaróvári Futura planetáriuma látogatott el a művelődési házba, kifejezetten az ovisok mulattatására. A látványos és érdekes gyereknapi ajándékot az óvoda alapítványa támogatta.

De táncoltak is gyereknapi ajándékként az ovisok. Jánoson az ovi táncos csoportja körjátékokat mutatott be és népdalokat énekelt a többieknek szerdán délelőtt, megmutatva mit is tanultak idén, és talán kedvet csinálva a néptánchoz másoknak is jövőre. A gyermeknapi készülődés csúcspontja az óvónők hagyományos mesejátéka volt, amire minden évben komolyan készülnek. Idén a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét mutatták be. Már a jelmezek és a szereplők játéka megnevettette a kicsiket. A műsorban az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is felléptek, táncukkal idézve meg a szultáni udvar hangulatát.

Vasárnap a pusztasomorjai gödörben folytatódott a gyereknapozás. Jánossomorja Városi Gyereknapja hagyományosan a szórakozás széles skáláját kínálta. A kortalan szórakozás garantált: A helyi tánccsoportok bemutatói mellett gyerekkoncertek, mesejátékok kötik le a nagyérdeműt. Ugrálóvárak, népi és modern játékok töltik meg ilyenkor a játszótér környékét. A régi és a tavaly kapott új tűzoltóautókat is kipróbálhatják a gyerekek.

Az önkormányzat és a művelődési ház által szervezett városi programban sok civil szervezet és önkéntes is segédkezik, kik szórakoztatás, kik a vendéglátás terén, hogy valóban igazi ünnepelteknek érezhessék magukat a jánossomorjai gyerekek.

 

-hirdetés- -hirdetés-