Jánossomorja jövőjéről, a fejlődési lehetőségekről tartottak lakossági fórumot pénteken este. A jövőkép kialakításában egy céget is felkért a város, valamint a helyieket is segítségül hívta a munkában. A gyerekek szerint akár felhőkarcolókkal teli is lehetne Jánossomorja 20-30 év múlva. De bevásárló központot és strandot is álmodtak maguknak az iskolások és papírra is vetették azokat. Ezeket a rajzokat pedig egy pályázatra készítették. A legjobb műveket az önkormányzat díjazta is. 

Nemcsak a gyerekek gondolkodtak Jánossomorja jövőjén, pénteken este a már januárban munkába fogott helyi munkacsoport is egy lakossági fórumon mutatta meg, elképzeléseit, terveit. Jánossomorja hosszú távú fejlesztési irányainak és jövőképének megalkotásában egy szakértő céget is igénybe vett a város. A Völgyzugoly Műhely Kft. nyitott fórumokon vitatta meg a város helyzetét, az erősségeket és gyengeségeket majd a lehetőségeket. Végül a csoport megfogalmazta a város 10 legfontosabb jövő célját és ezekhez cselekvési tervet is készítettek. Fontosnak tartják az évek óta gondot okozó 86-os út elterelésének megvalósítását, az iskolák és az uszoda helyzetének normalizálását, de hosszú távú tervként a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatát is célként tűzték ki. A közös munkában a megbízott cég szerint jó volt látni, ahogy a városlakók együtt, egymásért dolgoztak, és példaértékű anyagot hoztak létre.
A jövőkép kialakításába nem csak ezeken a fórumokon szólhattak bele a városlakók. Az önkormányzat kérdőívek kitöltésére is kérte a lakókat, amiből összesen 319 érkezett vissza, így ezen kérdőívek válaszai is fontos segítségek voltak a koncepció megalkotásában.

A cselekvési stratégia is nemsokára elkészül, addig is a városi fejlesztési koncepciót bárki elérheti a város honlapján.

-hirdetés- -hirdetés-