Japán bábtechnika Jánossomorján. Szokatlan kiállítás várja a pusztasomorjai óvoda látogatóit: japán bunraku bábok elevenítik meg Tündérszép Ilona és Árgyélus történetét. Az ovisok mozgás- és árnyjátékos mesét mutattak be a csütörtöki megnyitón. A virágokat és a rét növényeit elevenített még a pusztasomorjai ovisok a sétálni induló Panka történetével, ami árnyjáték és mozgásszínház volt egyszerre.

Az eltáncolt mese után elmondott következett. A gyerekek Tündérszép Ilona és Árgyélus Királyfi történetét hallgathatták meg, szüleikkel együtt csodálkozva rá a történetre. A meglepetés pedig itt következett, az ovigalériában különleges bábfigurák köszöntek a gyerekekre, amiben a történet egy-egy szereplőjét ismerhették fel. A gyöngyhajú Tündérszép Ilona, a bátor Árgyélus királyfi, a gonosz boszorkány, és tükrök segítségével a három veszekedős ördögfióka is megjelent az óvodában.

A bábokat az intézmény óvónője, Fekete Annamária készítette, aki régóta foglalkozik bábozással és tanulta az itt megjelenített japán bunraku bábkészítést. Ezeket a bábokat többen mozgatják, külön az élethűen kidolgozott testrészeit. A bábok hátterében Móczi Sándor helyi festőművész képei láthatók, hol meseországot, hol a boszorkány lakását, hol az ördögök almafáit megjelenítve. A tárlat a pusztasomorjai óvoda galériájában tekinthető meg a következő hetekben.

-hirdetés- -hirdetés-