Nem gondolkodik tovább az összevonásban az önkormányzat, a Klafszky felújítása az egyetlen szóba jöhető megoldás – ebben állapodott meg a testület csütörtök esti ülésén, amit a város történetében először élő egyenes adásban, online is végigkövethettek a nézők. A részletek azonban továbbra sem tisztázottak iskolaügyben, mert továbbra is sok a bizonytalanság. A testület úgy határozott, a meglévőknél konkrétabb kivitelezési terveket nem készíttet az iskola felújítására, hanem megvárja, milyen pénzügyi segítséget sikerül elnyerni az Emberi Erőforrások Minisztériumától, akikhez levélben fordult a város. A pályázati forrásokat is tanulmányozzák még, így előre láthatólag szeptemberben kerül újra terítékre az iskola felújításának ügye.

Több vélemény a hitelfelvétel mellett állt ki, nem látva jónak, ha sok éven át húzódik az iskola felújítása – amire van esély, ha csak saját forrásra támaszkodik a város. Volt, aki megváltoztatta a véleményét, az iskola mellett állt ki, de a magas összegű hitelfelvételt nem támogatta. A hitelfelvétel ugyanakkor nem csak rajtunk múlik, hiszen minden önkormányzati hiteligénylést először állami szinten kell jóváhagyni. A szavazás során végül 8-1 arányban a Klafszky megmentésének kimondását támogatták a testület tagjai, 5-3 arányban pedig azt, hogy szeptemberig tovább kutassák a lehetőségeket. Többen kiemelték a gyerekek esélyegyenlősége érdekében hozandó, felelős döntést. A fórumra a szülői szervezet tagjai is ellátogattak, nekik Lipovits Máté köszönte meg a példaértékű kiállást és összefogást, ami sokat nyomott az iskola megmentésének latjában. Észrevételeiket Prátser Krisztián külsős bizottsági tag foglalta össze.

Lőrincz György polgármester elmondta, a hosszú munka után, bár úgy tűnhet, ugyanazt a döntést hozta a város, mint korábban, mégis sokat léptünk előre. – “Nagyon alaposan megvizsgáltuk a lehetőségeinket, sokkal biztosabban látjuk azt, hogy mit vállalhatunk és mit nem. Ez a munka hiánypótló volt és szükséges a felelős döntéshez.”
A testületi ülést most először televíziónk történetében élő egyenes és online közvetítésben is végigkövethették nézőink.

-hirdetés- -hirdetés-