Ismét nagy örömöt szerzett a családoknak az Aranykapu Óvoda központi intézményének családi napja szombaton, a művelődési házban. Az óvónők minden évben játékos vetélkedőkkel és egy szórakoztató délutánnal igyekeznek erősíteni a családi és az óvodai közösségi kötelékeket. Vár a családi délután – vidám programra hívogatta ezzel a felirattal sok-sok kis zászló az ovisokat és szüleiket a művelődési ház előtt szombaton délután, ahol elsőként játékos sorversenyen vettek részt. A versenyszámok a hét minden napját bemutatták, persze viccesen.

Fotógaléria a képekre kattintva!

A szülőknek, nagyiknak haza kellett cipelni a lurkókat a megfáradt felnőtteknek. A gyerekek pedig segíthettek a bevásárlókosár cipelésében is. Az ovis karikák most pocsolyákká változtak, és egy esős napon ezeket is kerülgetni kellett. Persze a gyerekek azért hazafelé bele is ugrálhattak a pocsolyákba. Megmutatták, hogy járnának óvodába, ha például egy felújítás miatt csak úttalan utakon, alagutakban bujkálva lehetne közlekedni. És azt is, milyen lenne az, amikor a gyerekek úgy segíthetnek a hétvégi nagybevásárlásban, hogy maguk döntik el, mi is kerül a bevásárlókocsiba. A versenyek nem csak a gyerekeknek okoztak örömet, a szülők is mosolyogva teljesítették a feladatokat.

A központi óvoda kilencedik alkalommal rendezi meg családi délutánját, melynek célja, hogy erősítse a családi és az óvodai közösségi kötelékeket. Schwartzné Varga Mónika óvodavezető elmondta: – „Nagyon kevés időnk van arra, hogy beszélgessünk a szülőkkel, hiszen reggel és délután egyaránt rövid az idő, sok a feladat, teendő, akkor nem tudnunk beszélgetni. Ez kiváló alkalom arra, hogy együtt nevessünk, a játékos feladatokat együtt végezzük, és egy kicsit összekovácsolódjunk.

A fáradhatatlan lurkókat a sorverseny után a már jól ismert táncház várta. A Kislaptáros népzenekar és Léber László, a helyi táncegyüttes koreográfusa a gyerekek által már jól ismert lépéseket tanított a szülőknek. A családi délutánt tombolahúzás zárta.

-hirdetés- -hirdetés-