Nemcsak a klezmer zenével, de e zenei stílus humorával is megismertette a jánossomorjai gyerekeket a bérletes hangversenysorozat idei utolsó állomása. A művelődési hát most telt házzal várta a koncertet. A kelet európai zsidó zenéből induló klezmerben Európa sok népzenei eleme felfedezhető, mivel a muzsikusok bejárták Európát és sokat zenéltek együtt népzenészekkel, főként lakodalmakban. Ezt mutatta be a Dávid Klezmer Band a Filharmónia bérletes sorozatban, a Népek zenéje, a sokszínű klezmer címmel.

A gyerekekkel hamar megtalálták a hangot az amúgy zenetanárként is dolgozó muzsikusok, sok-sok humorral töltötték meg koncertjüket. A zenészek egymáson is jókat derültek a koncert alatt, de a közönséget is bevonták a játékba, megismerkedhettek a stílus sajátosságaival, hangzásával.

A vidámság megfogta a közönséget. A humor a zenekar egyik összetartó eleme, de a pedagógiában is fontos szerepe van, hiszen vele méginkább megkedvelik a muzsikát a gyerekek – mondta el Dávid József, zenekarvezető.

A bérletes sorozat idei utolsó állomásán nemcsak gyerekek, sok felnőtt is megtekintette az előadást. a Filharmónia szervezésében zajló sorozatot a művészeti iskola és a művelődési ház szervezi az iskola együttműködésével. A gyerekek részvételét az önkormányzat is támogatja. A következő tanévben barokk zenét, népzenét és néptáncot és ragtime-ot hallhatunk majd.

-hirdetés- -hirdetés-