Szerdán rendezték a megyei diákolimpia úszás döntőit Győrben, melyen a jánossomorjai diákok kimagasló eredményeket értek el, és országos döntőbe jutottak. Felkészülésükre azonban árnyat vet az uszoda bezárása.

A diákok dolgát nehezítette, hogy a finálét 50 méteres medencében rendezték, szemben városunk 25 méteres medencéjével. Ez a különbség viszont lehetőséget adott arra, hogy több versenyzőnk is megjavítsa egyéni csúcsát, a kevesebb forduló miatt.

Szkiba Gábor felkészítő tanár kiemelte, hogy minden versenyzőjére büszke, hiszen mindannyian egy olyan erős mezőny első felében végeztek, melyben úszóegyesületek korosztályos versenyzői is rajthoz álltak. Róluk azt kell tudni, hogy a versennyel azonos körülmények között készülnek, szinte a hét minden napján. Ilyen körülmények között valóban bravúrnak számítanak az eredmények. A fiúknál Varsics Botond győzött 100 méter gyorson, a második helyet Zwonitschek Ronaldó szerezte meg. A 4X50 méteres fiú gyors váltó is aranyéremmel térhetett haza. Ők mindannyian részt vehetnek a március 19-i miskolci országos döntőben. A lányoknál Fehér Emma harmadik lett 50 méter gyorson, a 4X50 méteres lány gyors váltó nyakába szintén bronzérem került. A csapatról tudni kell, hogy az első és a második váltás után még az élen álltak a versenyben.

A diákok esélyeit rontja, hogy bezárt a jánossomorjai uszoda a múlt héten. Az iskolavezetés most keresi a megoldásokat arra, hogy a versenyzők Mosonmagyaróváron készülhessenek a megmérettetésre.

További helyezettek és egyéb diáksport eredmények megtekinthetők az iskola oldalán.

-hirdetés- -hirdetés-