Ledőlt egy családi ház fala Pusztasomorján szerda kora délelőtt. Óriási szerencsével nem sérült meg senki. A tűzoltók és az önkormányzat nagy erőkkel segített elhárítani a veszélyt, a családot ideiglenes önkormányzati lakásba helyezték.

A Tarcsai utca elején álló, régi épület szomszéd udvarra néző fala dőlt le, közel 6 méter hosszan. A fal egy kis darabja már pár nappal korábban leomlott. Ezt akkor be is jelentették, ám valószínűleg nem gondolták a lakók és a szomszédok, hogy ki kellene támasztani, akkora a baj. Egy szemle után az önkormányzat statikussal is fel akarta méretni a ház veszélyességét, ám éppen azon a napon reggel a fal nem bírta tovább, valószínűleg az éjszaka lezúduló nagy eső miatt. A tulajdonos éppen a kis omlás törmelékeit akarta eltakarítani reggel, ám ahogy a falhoz ért, az több méter hosszan kidőlt a helyéből. A gerendákat csak a belső gipszkarton tartotta meg óriási szerencsére. A tulajdonos éppen hogy el tudott ugrani, nem sérült meg. Felesége a házban tartózkodott, őt sem érte baj, a fal elemei nem omlottak befelé. Szerencsére a szomszéd ingatlanban sem keletkezett nagyobb kár.

Sokan siettek a helyszínre. A tűzoltók, a polgári védelem vezetői, az önkormányzat – és egy felkért helyi cég – gyorsan igyekezett elhárítani a veszélyt, felmérni a helyzetet és megoldani a család gondjait – az iskolakonyha pedig teát küldött az esős időben törmeléket pakolóknak.


Fotógaléria a képekre kattintva
A négytagú család egy önkormányzati lakásban kapott elhelyezést, értékeiket is az önkormányzat segített átvinni, és berendezték nekik a kis helyiséget – remélhetőleg csak átmenetileg.

A ház azonban valószínűleg nem várja vissza régi gazdáit. A statikus vizsgálata szerint olyan mértékű az omlás, hogy valószínűleg bontani kell az épületet, amit életveszélyessé nyilvánítottak.

-hirdetés- -hirdetés-