Két évtizede várt útfelújítása Albertkázmérpuszta. A varázslatos település hiába vonzotta a turistákat, olyan rossz útja volt, ami elriasztott sok kirándulót, átutazót. Ez a gond idén megszűnt. Az ünnepek előtt a Magyar Közút három méter szélességben leaszfaltozta a belterületi szakaszt, a Mosonszolnokra vezető utat pedig kijavította. A munkálatok során 530 tonna aszfaltot építettek be. Jelenleg már az utolsó simítások folynak.

 

 

Bertalan Attila képviselő, az útjavítás szorgalmazója elmondta, saját állományából egy mangalicát ajánlott annak, aki kátyúsabb utat mutat, mint a kázméri. A helyiek borítékolták a sikert, és valóban, a malacállomány létszáma maradt. Ennek az akciónak is köszönhető a változás, de annak is, hogy sikerült a nagypolitika figyelmét is felhívni a határ menti település gondjaira, és a döntéshozók az ügy mellé álltak. Ez segítette, hogy gyorsan, még az ünnepek előtt elkészült az út.

 

 

A Várbaloghoz tartozó településen remélik, az onnan ide vezető utat is sikerül felújítani a közeljövőben. Az új út révén számítanak a turizmus erősödésére és az áthaladó forgalom növekedésére is. De bíznak abban, hogy egy kerékpárút megépülését is elősegítheti az útfelújítás.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-