A nagy hidegben gyorsan fogyott a forralt bor és a forró tea szilveszter éjjelén, a főtéren. Idén a polgármester és a helyi civilek, főként az önkéntes tűzoltók osztottak bort. Hagyomány szerint ilyenkor a képviselők is kiveszik a részüket a forralt bor és a tea méréséből, ám az évek múlásával a számuk megcsappant a főtéri szilveszterezésen.

 

Fotógaléria a képre kattintva!

A forró italokon kívül a tánc is sokakat tartott melegen. Éjfélre idén is megtelt a mosonszentjánosi templomtér. Baráti társaságok, családok hagyománya lett, hogy ilyenkor a főtéren ünnepelnek. Sok családban ilyenkor a gyerekek is a szülőkkel tartanak, zengenek a trombiták, felvonulnak a legszebb, legötletesebb világító maskarák is.

Éjfélkor a himnusz után a jókívánságoktól és a tűzijátéktól volt hangos a tér, de az ünneplés közben azért volt idő a jövő évi célok megfogalmazására is. Lőrincz György polgármester elmondta, szeretné, ha a lakosok jól éreznék magukat a városban és Jánossomorja egy olyan település lenne, amiért érdemes közösen tenni, ennek egyik jó programja a városi szilveszter. A városban hosszú évek óta hagyomány, hogy a lakók közösen köszöntik az új évet a főtéren.

-hirdetés- -hirdetés-