Orgonakoncert, mesedélután, fényesőben úszó színpad, kedves műsorok – főtéri kavalkáddal várt mindenkit a körzeti iskola szombaton a szentjánosi templomtérre, ahol több helyszínen is meghitt, közösségi programokkal készülhettünk a karácsonyra. Ezzel a már hagyománynak számító adventi forgatag idén egy harmadik helyszínt is talált magának. A körzeti általános iskola diákjai és tanárai szerették volna közelebb hozni az ünnepet a szülőknek, városlakóknak, azért szinte minden osztály részt vett a programokban valamilyen mértékben, a szülők, barátok munkájukat adták, és sok vendéget is meghívtak, ami különles közösségi hangulatot teremtett a térre.

A fellépők sorát számolni is nehéz volt. A citera hangja hívogatta ide a városiakat a Károlyházi Citerazenekar előadásában. Karácsonyi dalokkal készült az iskola kórusa. Az Alapfokú Művészeti Iskola és a Cintia Fit Dance táncosai is színpadra álltak, Prátser Krisztián pedig a diákok kórusával közösen énekelt csak nevében rizikós dalokat. A résztvevők azokat a karácsonyi műsorokat is megnézhették, amiket az általános iskolások készítettek, akár egy-egy baráttal, családtaggal közösen. De még sokan hozzájárultak az est sikeréhez. A színes műsorok rengetek városlakót csalogattak ki az ünnepi fényekbe borult templomtérre.

 

 

A templomban is különleges program várt mindenkit. Az Alapfokú Művészeti Iskola zenés diákjai karácsonyi összeállítással készültek, utánuk pedig Fehér Gábor orgonista koncertjét hallgathattuk meg. Az iskolában Fekete Annamária drámapedagógus meseterme is elutaztathatta a csendesebb csodákat kedvelőket. A térre és udvarra kilátogatókat pedig forró italokkal és süteményekkel várták az osztályok. Az iskola udvarán az alsósok, szülők és több más szervezet kézzel készített díszeket, süteményeket árult, az ebből befolyt összeget pedig minden osztály külön fog felhasználni. A forralt bor mellett természetesen ezeknek a díszeknek is nagy sikere volt.

Az alsós pedagógusok és sok segítő által kezdeményezett és szervezett szentjánosi adventi kavalkád valódi párja lehet a városi karácsonyi forgatagoknak. Neubergerné Berta Barbara, az alsó tagozat vezetője a rendezvény zárásaként legalábbis a folytatásba vetett reményének adott hangot, majd a kitartó nézőkkel közösen énekléssel zárták az estét.

 

 

 

 

Advent további fényei

 

A szentpéteri templomtéren vasárnap délután már az adventi koszorú negyedik gyertyáját gyújtották meg. A MOSON-SZÉL Egyesület színtársulata és a Fúvósegyesület közös karácsonyi műsorával idézte meg az ünnepet. A szentjánosi templomtéren a hagyományos fényvárással kezdődött a vasárnap. Karácsonyig minden este más helyi civil szervezetek képviselői várják a kilátogatókat egy-egy pohár forralt borral.

 

JTV
2015.12.21.

-hirdetés- -hirdetés-