Koncertekkel, betlehemezéssel és kóruselőadásokkal hangolódhattak az ünnepre a gyerekek az utolsó héten. Karácsonyi muzsikákkal búcsúztatták az évet és köszöntötték a karácsonyt a helyi óvodák és iskolák. Az iskola kórusa az ovikban adott karácsonyi koncertet a legkisebbek pedig ámulva és tapsolva fogadták az előadást. Az iskola kórusa tudatos munkával építkezik és a fejlődés pedig mind a dalválasztásban, mind az előadásban jól hallható. A diákok is jó szívvel készültek és szerepeltek.

 

 

Nemcsak az óvodások, az iskolások is meghallgathatták a dalokat. Sőt, a kórus a pénteki előadásra tanárok is kiegészült. Volt, aki szólót is énekelt a gyerekekkel az ünnepségen. Az alsóban is énekeltek. Dalokkal várták a betlehemezőket. A napközisek betlehemi játékkal járták végig az osztálytermeket. A népszokás mellett gitárjátékot is hallgathattak, de a jókívánságokkal sem fukarkodtak a betlehemesek.

 

 

A Klafszky-iskolában pénteken a diákok tanárukkal és a RizikóFaktor zenekarral közös koncerttel teremtettek karácsonyi hangulatot.  Nemcsak szavaltak, énekeltek is a diákok a zenekarral. De az iskola összes diákja bekapcsolódhatott az éneklésbe. Az iskola igazgatója a családot jelképező, szeletekre vágott és a családtagok között szétosztott karácsonyi alma szimbólumával kívánt boldog ünnepet, hangsúlyozva a Klafszky-iskola családias jellegét. Mindenki egy almát vehetett át a tanárnőktől.

 

 

A zeneiskola diákjai is közös műsorral zárták le az idei évet pénteken. A táncos diákok karácsonyi koreográfiákkal készültek. Míg az énekkar ünnepi dalokat hozott az estre. De a kamarazenekar és a hangszeres szólisták is jól szerepeltek az évzáró műsoron. A zeneiskolában tanult dalokat sokan a családi karácsonyon is előadják.

JTV- KÉ

2015. december 21.

-hirdetés- -hirdetés-