Ismét megmérették magukat a hagyományos Mikulás kupán a jánossomorjai felsősök, és tanáraik. Az egész héten zajló selejtezők után a fináléktól volt hangos a tornaterem, ahol a megszokott versenyszámok mellett új kihívások is vártak a nebulókra és a nevelőkre.

A lányok is labdába rúgtak idén a diákönkormányzat által szervezett Mikulás kupán, és döntőik helyenként nagyobb küzdelmet hoztak, mint a fiúké. Szkiba Gábor tanár rendszeresen képzi a csapatot, edzői munkáját jól mutatja, hogy a játékosok egyre képzettebbek, és taktikailag is sokat fejlődtek. A legjobban várt tanár diák mérkőzésen hiába vezettek két góllal is a nyolcadikosok, a győzelmet idén is a nevelők szerezték meg. A vége 4-2 lett a rutinosabb és idősebb csapatnak, de ez az elmúlt évek legszorosabb végeredménye.

 

 

Számos új sportág is színesítette az idei Mikulás Kupát, így a Klafszky Tagiskola aulájában szerdán az asztali hoki korongja, csütörtökön pedig a csocsólabda pattogott. Hokiban a péteriek, csocsóban a jánosi diákok győzedelmeskedtek.

A Mikulás Kupa évről évre lehetőséget biztosít a felsősök számára, hogy különböző sportágakban összemérjék tudásukat. Ez az egészségmegőrzés szempontjából is fontos és az állóképességet, valamint az ügyességet is fejleszti. Az új versenyszámok közül a kötélhúzás hozta a legnagyobb küzdelmet, itt sem csak az osztályok húzták-vonták egymást, a tanárok és a diákok is bebizonyíthatták, mennyire vonzódnak egymáshoz. A győzelmet végül itt is a tanárok szerezték meg. A szervezők oklevéllel és Mikulás ajándékkal jutalmazták a legjobbakat, a tanár-diák győztesei egy-egy üveg kölyökpezsgőt kaptak.

PK

-hirdetés- -hirdetés-