Aktívabb közéleti munkára buzdította Jánossomorja a helyi szépkorúakat a város idősek napi ünnepségén, november hetedikén. Az évek óta hagyományos köszöntésen szórakoztató programokkal és vacsorával is várták az időseket. A legkisebbek táncokkal és énekekkel is köszöntötték a szép korúakat a város hagyományos idősek napi ünnepségén. Az iskolások is verscsokorral készültek az ünnepre.

 

 

Fotógaléria a képekre kattintva!

Lőrincz György polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a városban már most is sok aktív nyugdíjas van, de a többieket is arra buzdította, hogy ne töltsék otthon nyugdíjas éveiket. – „Úgy gondolom, hogy a legfontosabb, hogy attól függetlenül, hogy az ember nyugdíjba megy és elér egy bizonyos kort, mégis aktívnak kell maradnia, tevékenynek, mind fizikailag mind pedig szellemileg és erre az egyik legjobb lehetőség, ha kisebb közösségekhez csatlakozunk, amiben Jánossomorja bővelkedik. Ezt ajánlom és kérem minden időstől, a város érdekében!” A szervezők minden évben próbálnak az idősek kedvére tenni és olyan műsort összeállítani, amit mindenki élvez. Idén egy operett összeállítást is meghallgathattak a résztvevők. Az este sztárvendége pedig Koós János volt, aki egy nosztalgikus utazásra invitálta az időseket.

A művész feleségével is színpadra lépett. Elmondta az ilyen ünnepségek nagyon fontosak nem csak az időseknek, de a korosodó művészeknek is. – „Különösen nagy élmény a fellépés, hiszen amikor én kezdtem a szakmát, akkor ők, a mai vendégek, még fiatalok voltak és ezeket a régi slágereket, amiket énekelek, most is éneklik velem. Ez nem csak nekem nagy öröm, hanem nekik is örömet okozok, mert amíg együtt vagyunk, megint fiatalnak érzik magukat.” úú

 

 

A résztvevők között vannak, akik már hosszú évek óta mindig eljönnek a városi ünnepségre. Az ünnepség célja, hogy a helyi időseket összefogják és lehetőséget adjanak nekik a szórakozásra és a beszélgetésre. A több mint két évtizede életre hívott idősek napi rendezvénnyel a város köszönetét fejezi ki az aktív életben végzett munkáért.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-