Gyerekzsivajtól volt hangos múlt vasárnap a művelődési ház az Örökség Kulturális Egyesület családi délutánján. Nemcsak a kezek dolgoztak, de a lábak is. Sok gyerek mutatta meg a bütyköldében, hogy milyen jó a kézügyessége. A kicsik mellett szüleik is szorgosan vágtak, ragasztottak, színeztek, mindezt az ősz jegyében. Az ügyesebbek sünis mécsestartót is készíthettek. Itt szerencsével járt, akinek már volt technika órai gyakorlata.


Fotógaléria a képre kattintva!

 

Ezután a táncé volt a főszerep, Fábián Szabolcs, a helyi gyermek néptánccsoport oktatójának vezetésével és a Tulipánt Népzenekar muzsikálásával a kicsik részeseivé válhattak a mesének. Az előadás éppúgy szórakoztató volt a felnőtteknek, mint a gyerkőcöknek. A szervezők az apukákról sem feledkeztek meg, őket az apumegőrző büfé várta.

Este pedig már a felnőtt táncház várta a táncos lábúakat. Aki addig nem is tanulta a néptánc alaplépéseit, most Fábián Szabolcs néptáncoktató és a Tititá Néptánccsoport segítségével elsajátíthatta azokat.

Az egyesület tavasszal és ősszel is rendez családi délutánt, ahol nemcsak a népi kultúrához hozzák közelebb a kisgyermekeseket, de hiánypótlóan vasárnap délutáni családi programot is szeretnének biztosítani a városban. Tavasszal elbúcsúztak a tél okozta bajoktól, hidegtől is, de a szervezet már több szokást felelevenített a településen. Sikeres a májusfa-állítás és kitáncolás, de a Szentivánéji tűzugrás is sokakat mozgat meg. A tánccsoportos fiúk pedig már több éve felkerekednek, és meglocsolják a lányokat.

A szervezet saját otthona a Sós Antal Közösségi Ház, mely nyáron nyitotta meg kapuit. Az intézményt más civil szervezetek és magánszemélyek is birtokba vehetik, ahol próbák, rendezvények, ünnepségek is helyet kaphatnak.

 

 

Öreg Andrea – JTV
2015.11.01.

-hirdetés- -hirdetés-