Megkezdte a téli felkészülést a város. Kedden az érintett szervezetek képviselői tanácskoztak a városházán, immár nem először az ősz folyamán.  A város az elmúlt két évben hatékonyan vette fel a harcot a téllel, bár nehéz helyzet bőven akadt. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a 86-os főúton havazás esetén gyorsan elakadnak a kamionok, ez pedig hosszú órákra el tudja zárni a várost. Kamionstopot pedig csak a megyei vezetés rendelhet el, általában utólag. Ebben sok változást nem remélhet Jánossomorja, saját maga kell, hogy megoldja az út elzáródásával adódó gondokat.

 

 

A tranzitforgalom őszre ígért elterelése sem valósult meg idáig. Fontos feladat még az andaui út tisztán tartása, ami jórészt a két szomszédos településre hárul. Idén azonban már nagyobb segítséget remélünk a Magyar Közúttól. Ugyanakkor fontos, hogy a lakók ne induljanak neki felelőtlenül a veszélyes útnak. Az elmúlt két év során több mint 20 személyt kellett innen kimentenie a tűzoltóknak. A belterületi utak takarításában az önkormányzat helyi vállalkozásokkal közösen veszi fel a harcot. Idén szeretnék, hogy több gépet bevetve gyorsabban lehessen sózni az utakat, akár megelőző intézkedésként is.  A járdák, és a vasúti átjáró tisztán tartására is nagyobb figyelmet kell fektetni, főként a hétvégéken. Veszélyes időben ismét melegedőket nyit majd Jánossomorja. A Mosonmagyaróvári hajléktalanszálló pedig befogadná a helyi fedél nélkülieket, de egy krízismelegedőről azért gondoskodni fog a városvezetés.

Jánossomorja Város kéri a lakosságot, hogy a téli felkészülés kapcsán észrevételeit, esetleges veszélyforrásokra való felhívását jelezze a Városházán, akár személyesen, levélben, e-mailben is. (hivatal@janossomorja.hu)

JTV – HT
2015.10.26.

-hirdetés- -hirdetés-