Keménykalap, gólyacsőr

Az élet nem habos torta, az ötödikesek bohócai komolyan is vették a szórakoztatást a pénteki bál bemutatkozó műsoraiban. De ez volt a cél: Idén a cirkusz világába kalauzoltak minden felsőst az ötödikesek a gólyabál játékos vetélkedőjén, pénteken a Balassi Bálint Művelődési Házban. Egy év kihagyás után újra gólyabálon köszöntötték az ötödikeseket az iskola tanárai, felsősei és a szervező diákönkormányzat.

 

Fotógaléria a képre kattintva – JTV fotói

 

Mint minden valamire való cirkuszban, az iskolaiban is akadtak különleges állatidomárok. Kötéltáncosok és légtornászok tapsoltatták a nagyérdeműt. Láthattunk pantomimeseket és balerinákat is. Előzetes feladatként óriásplakátot kellett készíteniük az osztályoknak. A felkészülésből és a vetélkedőből az osztályfőnökök is alaposan kivették részüket. Második helyen a Klafszky-tagiskola ötödikesei végeztek, megelőzve az 5B-t, de ahogy elmondták, a játék fontosabb volt a végeredménynél. Az eredményért meg kellett dolgozni, vidám feladatok során át. Ami a közönségnek is kedvére volt. Az otthon édes otthon kockacukorból épült, de láttunk kanalas gémet, és vegetáriánus gólyákat is, akik almát hordanak a csőrükben. …és mint mindig, a tanároknak és a diákönkormányzat tagjainak kellett elvinni a balhét és takarítani a romokat, de a remek megoldások miatt ezt is mosolyogva tették.

 

 


Fotógaléria a képre kattintva – Hoffka Helga fotói

Csak négyen. Soha nem volt ilyen kevés gólya, aki nem hordta hetekig tisztességesen a jelvényt, ahogy a szabályok diktálták. Bár az idei büntetőtáncért a fiúk biztosan nem panaszkodtak.

 

 

A hagyományokhoz hűen az ötödikesek csak az eskü letétele után váltak igazi felsősökké ezt követően pedig, nagyobb társaikkal együtt birtokba vették a táncparkettet.

PK – JTV
2015.10.19.

-hirdetés- -hirdetés-