Több mint 40 országba szállít a hanságligeti HIPP üzem. Idén a tervek szerint 92 millió terméket gyártanak. Jánossomorja rendszerváltás utáni iparosítását, gazdasági fejlődését jól példázza a cég, amely pénteken ünnepelte 20 éves születésnapját. Sokaknak mondott köszönetet Prof. Dr. Claus Hipp, a cégalapító család feje, tulajdonos, de őket is sokan köszöntötték. Dolgozók, partnerek és a vállalat elindulását nagyban támogató Habsburg-család is részt vett a közös ünneplésben. A jánossomorjai fúvószenészek köszöntötték az résztvevőket. Ez a nap pedig jó alkalom volt arra, hogy visszaemlékezzünk, honnan indult a térség legnagyobb bébiételgyártó cége 1995-ben. Bódi Csaba ügyvezető igazgató elmondta, 1996-ban 8 millió darab terméket gyártottak. – „5-6 év múlva jött el az az érzés, amikor már 30 milliós gyártásnál tartottunk, hogy na, ez az üzem ennél többet biztos, hogy nem tud gyártani… Most ebben az évben több mint 90 millió darabot gyártunk.”

A cég számára már a kezdetektől fontos volt, hogy kiváló minőségű, bio-alapanyagokkal dolgozzanak. Claus Hipp kiemelte, viszonylag kis létszámmal kezdték meg a működést Hanságligeten, de a fejlődés reménye a levegőben volt. – „Voltak nehézségek, de már akkor is fontos volt számunkra, hogy a legegészségesebb ételek kerüljenek a gyerekek elé, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy bio-alapanyagokból készítsük el a termékeinket.” Aztán a Hipp üzem a 20 év alatt nem csak az elkészített termékek számát sokszorozta meg, a kezdetben 65 fővel működő gyárban mostanra már közel 200-an dolgoznak. A dolgozók közül sokan a megalakulás óta kitartanak a cég mellett, őket ajándékkal is köszöntötte a cégvezetés.

Az ünnepségen Nagy István, földművelésügyi államtitkár is köszönetet mondott a cégnek. – „A vállalat a kezdetektől fogva kiváló minőségű, minden élelmiszerügyi előírásnak eleget tevő bébiételt gyárt a hazai és külföldi piacokra. Ma Magyarországon a HIPP neve egyet jelent a prémium és megbízható bébiételekkel. A HIPP beszállítói főként magyar termelők a vállalat így biztos felvevő piacot jelent számos környéken gazdálkodó gazdának. Ezzel nem csak a vidék népességmegtartó erejét és az itt gazdálkodók megélhetését biztosítja, hanem kifejezi bizalmát a magyar termelők felé, elismeri a magyar alapanyagok kiválóságát, ezt hálásan köszönöm a magyar gazdatársadalom nevében.”

A HIPP Kft. Hanságligeti üzeme példázza, hogy sikeres volt Jánossomorja rendszerváltás utáni gazdaságélénkítő politikája. Lőrincz György polgármester hangsúlyozta, hogy a város nagy adófizetői közé tartozó cég hozzájárul ahhoz, hogy Jánossomorja egy stabil, fejlődő város legyen. Fontos azonban, hogy ez a segítség kétoldalú legyen, így az önkormányzat minden támogatást megad a jövőben is a cégnek. -„A Hipp cég már a kezdetektől felvállalta, hogy vegyszer- és műtrágyamentesen előállított alapanyagokból állítja elő termékeit. Ezt a gondolatot hozta el ide 20 évvel ezelőtt Jánossomorjára, és azt gondolom, hogy ezzel úttörő szerepet vállalt, nem csak Jánossomorján, hanem az egész régióban. Sőt, akkor még Magyarországon is kevesen képviselték ezt a gondolkodást, cégfilozófiát. Ez nem utolsó sorban nagyon jó üzenet a világ felé Jánossomorjáról, hogy egy ilyen cégnek adhatunk otthont.”
A hanságligeti üzemben leginkább bébiételek, levesek és gyümölcslevek készülnek, de a sütőtökös ételek kísérletezése is kifejlesztése is itt történt. A nálunk megtermelt bébiételeknek csupán a 20%-a kerül Magyarországi piacra, a többi Nyugat – Európában értékesítik. A cég 2014-ben több mint 7000 tonna ökológiai gazdálkodásból származó nyersanyagot dolgozott fel.

-hirdetés- -hirdetés-