Ifjabb Bella Sándor irányítja ősztől a városüzemeltetés és városfejlesztés feladatait Jánossomorján. Az e területen nagy múlttal rendelkező, hanságligeti születésű szakember pályázatát a múlt heti testületi ülésen egyhangúlag találták a legjobbnak a képviselők. Szakmai tapasztalataival és tanácsaival már munkába állás előtt segíti a döntéseket a szakember, aki ősz közepétől a településfejlesztés és rendezés feladatait irányítja majd Jánossomorján.

Az új városvezetés egyik fő célkitűzése az új ciklusban e feladatok egy kézben való összefogása, ahol egy szakember és egy szakmai szervezet gondoskodik a város működéséről, és a fejlesztésekről. Ezt ősztől az önkormányzaton belül működő Jánossomorjai Városüzemeltetési és Műszaki Ellátó Szervezet irányítja majd a képviselőtestület múlt szerdai döntése szerint. Ennek élére nyílt pályázat útján, két jelentkező közül választották Bella Sándort.

 

Az első megbeszélésén a megválasztott vezető a polgármesternél

Az építő- és gazdasági mérnök, 23-éve dolgozik Mosonmagyaróvár építésügyi és városfejlesztési területén, vezető beosztásban. Több szakmai siker fűződik a nevéhez. A pályázatra azért jelentkezett, mert komoly kihívásnak érzi a városfejlesztést és nem utolsó sorban, mert ezt a munkát most Jánossomorjáért folytathatja a helyi kötődésű, hanságligeti születésű szakember. Úgy érzi, az eredmények eléréshez csak további érzelmi többletet adhat, hogy mindezt Jánossomorjáért végezheti.

Ifj. Bella Sándor – Csornán született, gyermekkorát Hanságligeten töltötte. Mosonmagyaróváron végezte gimnáziumi tanulmányait, matematika tagozaton. A BME-n két diplomát szerzett, építőmérnöki és gazdasági mérnöki szakon. 1992-óta dolgozik Mosonmagyaróváron, először, mint műszaki osztályvezető, majd a területfejlesztéssel foglalkozó, szintén önkormányzati kötődésű Movinnov Kft. ügyvezetője. 2013-tól a Kormányhivatal Járási Hivatalában dolgozott, építésügyi feladatokat koordinálva. Szakmai sikerei közé tartozik: Mosonmagyaróvár jövőképének és fejlesztési koncepciójának kialakítása, a közút és infrastruktúrahálózatok fejlesztése, az Ujhelyi-iskola bővítése, az új köztemető, az Idősek Otthona, a Városkapu téri műemléképület újjáépítése, a Lajta lakókert kialakítása, az inkubátorház kialakítása, a mosoni belváros rehabilitációja, a Movinnpark és a Futura megvalósítása. Felesége szintén építőmérnök, két lánya és egy unokája van. A Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj térségfejlesztési tagozatának kitüntetettje. Szülei Jánossomorján laknak, édesapja Bella Sándor nyugalmazott pedagógus, helytörténet-kutató, a város díszpolgára; édesanyja, Lenke néni szintén nyugalmazott pedagógus; testvére Bella Zsolt iskolaigazgató, alpolgármester.

 

 

A VÜMESZ

 

Az új egység céljai között a térségfejlesztési pályázatok is szerepelnek. De a feladatkör széles: A közterületek rendje, a termőföldek és az önkormányzati vagyon védelme, a település fejlesztése, az önkormányzati tulajdon kezelése, a városi feladatok minél jobb ellátása, a környezet- és természetvédelem… A lista hosszú, ám a szakember magasabb célokra tör: Városi jövőképet dolgozna ki, nagy társadalmi összefogásban, és a fejlesztési, üzemeltetési munkákat ennek rendelné alá. Bár kidolgozott jövőképünk, hosszú távú fejlesztési tervünk eddig is volt – a mindennapi működés sokszor nem vette azt figyelembe.

Változás biztos alapokon

 

A testület nyugodtan vághat bele ebbe a nagy átszervezésbe, hiszen a város költségvetése stabil. Az első félében nem veszélyeztette semmi a kasszát. Sőt, a tavaly rekordot elért 500 milliós iparűzési adóbevételt idén csak félve remélő testület megnyugodhatott: az első félévben kissé több mint a fele, 256 millió folyt be ebből az adónemből, így a második félévre sem festett sötét képet a pénzügyi és gazdasági bizottság. De nemcsak az iparűzési adó, minden más bevétel mutatója megnyugtató félévkor, és látható veszély sem fenyegeti a költségvetést. mondta el Lőrincz György polgármester.

 

 

A városnak ajánlotta díját

 

Az ülésen köszöntötték Dr. Kurunczi Károly képviselőt, korábbi polgármestert, aki az államalapítási ünnepségek keretében a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át a fővárosban. A díjazott a város és a térség gazdasági, kulturális és társadalmi sikereiért végzett, két évtizedes munkája elismeréseként kapta meg az életpálya-díjat. A kitüntetett hangsúlyozta, a díjat rajta keresztül Jánossomorja, a város közössége, az önkormányzatban dolgozók, a testületek és a jegyzők is kapták, akik sokat dolgoztak a város fejlődéséért.

 

 

 

 

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-