Fokozott figyelemmel kíséri a migránshelyzetet a rendőrség Jánossomorján. – Nyugalomra int a helyi rendőrség, akik folyamatos szolgálatban látják el feladatukat, ellenőrzik a bejelentéseket és az esetlegesen megjelenő csoportokat. A rendőrőrs hangsúlyozta, országos jelenséggel van dolgunk, ami nem kerüli el Jánossomorja térségét sem, ám a probléma felnagyításától óvnák a lakókat.

A JTV úgy tudja, Várbalog és Jánossomorja térségében is jeleztek kisebb bevándorló csoportokat a mai este és délután folyamán. A rendőrség hangsúlyozta, minden bejelentett, észlelt csoportot ellenőriztek. A vizsgáltak iratai rendben voltak, a szükséges intézkedéseket megtették a rendőrök. A menekültekkel kapcsolatban szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

A szabályok szerint ilyenkor azokat, akiknek iratai szabályosak, a meglévő befogadó állomás felé irányítja a rendőrség, akiknek nem, azokkal szemben eljárást kezdeményez.

A felhívásból megállapíthatjuk, a probléma felnagyítása káros lehet. Előfordulhat például, hogy olyanokat is illegális határátlépőnek nézünk, akik valójában nem azok, illetve olyan bűnügyi jelenségektől is tartunk, amiket nem idéz elő a helyzet. A megalapozott bejelentés és az óvatosság azonban indokolt lehet, az utcán parkoló autókban például ne hagyjon senki élelmet, italt, értéket, mint ahogy ez minden más körülmények között is fontos – erősítette meg a megyei rendőrségi sajtóosztály.

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-