Kezdő sípszó előtt – Vasárnap kezdődik a labdarúgó bajnokság a JSE számára, ahonnan is kiszállt a Győrszemere, de jött a Gyirmót. Elsőként a most feljutó Győrszentivánhoz megyünk, akiket 21 éve mi ejtettünk ki a megyei első osztályból.

Szokatlan látványt nyújt az egyelőre pontok nélküli bajnoki tabella a megyei első osztályú labdarúgóknál. A tavalyi évben győzedelmeskedő Csorna az NB III-ba jutott, míg az előtte folyamatosan bajnokságokat nyerő Győrszemere együttese feloszlott, mivel a főszponzor távozott. Néhány évvel korábban ez akár jánossomorjai aranyat is érhetett volna, de azóta a mieink háza táján is más szelek fújnak.

 

 

 

Tavasszal hajszál híján maradt bent együttesünk a megyei első osztályban, ahonnan kiesett a Petőháza, és feljutott a Győrszentiván, valamint a Gyirmót II. Utóbbi csapatban olyan játékosok szerepelnek majd, akik az aktuális fordulóban nem jutnak szóhoz az NB II-es első keretben. Így az sem lenne meglepetés, ha az újonc egyből meg is nyerné a bajnokságot.

Az aranyéremre több csapat is odaérhet. A Győr környéki együttesek a megszűnő Győrszemeréből is erősítettek, Öttevényre például Germán Ferenc és négy további meghatározó játékos érkezett a korábbi bajnoktól.

 

Ismerős arcok

 

A JSE csapatánál az utóbbi években nincs jelentős változás a keretben. Idén már nem láthatjuk a pályán a tavalyi házi gólkirály Szabados Mihályt, valamint a védelemben szereplő Tóth Gergőt és Cseri Leventét sem. Új játékosként Maidics Balázs érkezett, aki két évvel ezelőtt U21-es gólkirály lett a másodosztályban, 28 mérkőzésen szerzett 39 góljával. Szintén a támadó alakzatot erősítheti Szalka Ferenc, ifj. Drobnitsch Tamás és Csányi Dávid, akik visszatérnek egykori sikereik helyszínére, hiszen mindannyian tagjai voltak a SportM Kupát megnyerő csapatnak.

 

 

 

Sikerek és sérülések

 

Drobnitsch Tamás vezetőedző elmondta, hogy a védelemből távozókat csak átszervezéssel tudja pótolni a csapat, ősszel ez lesz az egyik legnagyobb kihívás. A keret egy fővel bővült, ez elég lehet a bajnokságra, ha nem sújt bennünket az előző évhez hasonló sérüléshullám. A kezdetek így sem túl bíztatóak, hiszen Cseri Gergely, ifj. Drobnitsch Tamás, Tóth Kristóf és Csányi Dávid is csak könnyített edzésmunkát végezhet a bajnoki rajt előtt, apróbb sérülések miatt.

A felkészülési meccseken az Andautól 2-1-re kaptunk ki, de a megyei első osztályú Pókaszepetket, valamint a Hédervár és a Hegyeshalom gárdáját legyőzte a JSE. Múlt vasárnap a Megyei Magyar Kupa első fordulójából a megyei harmadosztályú Mihályi 4-2-es legyőzésével lépett tovább a csapat. Ez nem sikerült például sem a Beled, sem a Lébény együttesének.

A formálódó csapatot és ellenfeleket látva a vezetőedző stabil középcsapattá szeretné kovácsolni a gárdát, hogy 2016 tavaszán ne kelljen aggódva számolgatnunk a megszerzett pontokat.

 

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-