-hirdetés- -hirdetés-

Bár nyárra leengedték a vizet a medencékben, nincs kint a vízből az uszoda… Sürgősen el kell hárítani a veszélyt a jánossomorjai sportlétesítményben. A rossz szigetelés miatt ugyanis vizesek és megbomlottak a belső burkolati elemek a tetőn, a gipszkarton átázott, a szellőzőrendszer tartói rozsdásak. A 11 éve készült épületet nemrég megvizsgáló szakvélemény kimondta, az építkezésnél rossz sorrendben vitték fel a belső szigetelést, így a fal vizesedik, a pára nem tud távozni a tetőtérből. Jelenleg úgy tűnik, ennyi idő távlatából a készítő cég felelőssége és a garanciák nem érvényesíthetőek.

 

 

 

 

Az önkormányzat már februárban 9 millió forintot tett félre a hibák javítására, azonban akkor még nem tudták, hogy ilyen nagy a probléma. A teljes felújítás több, mint 60 millió forintba kerülhet, amit feltehetően nem tud kigazdálkodni a város költségvetése. Az önkormányzat most a gyors és megfelelő javítás lehetőségeit keresi, és úgy tűnik, meg is találta: szeptemberre erős hálóval fogják megerősíteni a plafont, hogy az felfogja az esetleg lehulló darabokat. Így a szakértők szerint egy év haladékot kap a város, hogy megtalálja a megfelelő megoldást.

Ez azért is fontos, mert az iskola ősztől nem tudja nélkülözni az uszodát, mert ettől az évtől már minden évfolyamnak mindennapos testnevelést kell tartani.
JTV

Instagram

Instagram has returned invalid data.