Bár nyárra leengedték a vizet a medencékben, nincs kint a vízből az uszoda… Sürgősen el kell hárítani a veszélyt a jánossomorjai sportlétesítményben. A rossz szigetelés miatt ugyanis vizesek és megbomlottak a belső burkolati elemek a tetőn, a gipszkarton átázott, a szellőzőrendszer tartói rozsdásak. A 11 éve készült épületet nemrég megvizsgáló szakvélemény kimondta, az építkezésnél rossz sorrendben vitték fel a belső szigetelést, így a fal vizesedik, a pára nem tud távozni a tetőtérből. Jelenleg úgy tűnik, ennyi idő távlatából a készítő cég felelőssége és a garanciák nem érvényesíthetőek.

 

 

 

 

Az önkormányzat már februárban 9 millió forintot tett félre a hibák javítására, azonban akkor még nem tudták, hogy ilyen nagy a probléma. A teljes felújítás több, mint 60 millió forintba kerülhet, amit feltehetően nem tud kigazdálkodni a város költségvetése. Az önkormányzat most a gyors és megfelelő javítás lehetőségeit keresi, és úgy tűnik, meg is találta: szeptemberre erős hálóval fogják megerősíteni a plafont, hogy az felfogja az esetleg lehulló darabokat. Így a szakértők szerint egy év haladékot kap a város, hogy megtalálja a megfelelő megoldást.

Ez azért is fontos, mert az iskola ősztől nem tudja nélkülözni az uszodát, mert ettől az évtől már minden évfolyamnak mindennapos testnevelést kell tartani.
JTV

-hirdetés- -hirdetés-