Hatszázezer forint már arra vár, hogy a baseball pálya villamosítását szolgálja. Szombaton sokan mozdultak meg a jó cél érdekében, igazi majálishangulat alakult ki a pályán. 326 hamburgert sütöttek meg szombaton a jótékonysági rendezvényt szervezők, ami jól mutatja az érdeklődést. De még beszédesebb, hogy a nap során 380, összesen pedig 745 ezer forint támogatás érkezett be, így a rendezvény költségeit levonva is több mint 600 ezer forint gyűlt össze a pálya villamosítására.

 

 

Az országra lecsapó front is támogatta a rendezvényt, minden programot megtarthattak, sőt, az esti koncerten még a lenyugvó napot, majd a csillagokat is láthatta a közönség. A szülők és a gyerekek könnyített baseball mérkőzése volt a délelőtt csúcspontja, ahol a felnőttek is megtapasztalhatták, mennyire embert próbáló sport a baseball. De valóban lélegzetelállító kutyabemutatót is láthattunk, segítettek az önkéntes tűzoltók is, és rodeó bika pörgette fel a gyerekeket és felnőtteket késő éjjelig – ahol még önkénteseink is megmutatták, mennyire bírják a gyűrődést.

 

A JTV és Prátser Krisztina fotói a képekre kattintva!

A tombola is nagy népszerűségnek örvendett, rengeteg felajánlás érkezett, még távoli, más klubhoz tartozó baseball-játékosok is támogatták a tombolát. A fődíjat, egy élő malacot jellemzően a 13-as számmal vihette haza a nyertes. Az esti bulit a RizikóFaktor zenekar nyitotta meg, akik fűben üldögélős, könnyed, nyáresti hangulatú, alternatív zenékkel örvendeztették meg a közönséget. Utánuk Mike és Piper DJ szettjei és bulija tartotta ott a közönséget.

 

 

A pályán a kezdetek óta nincs villamos áram, minden munkát aggregátorral oldanak meg a csapattagok az év során, ami nehézkes, drága és nem is veszélytelen. Ezért nagyon fontos, hogy több száz méter kábelt lefektetve ellássák árammal a pályát, ahol több nemzetközi mérkőzést is vívnak. A kezdeményezés mellé sokan odaálltak és a Sarock Kocsma szervezésében rendezték meg szombati a baseball-majálist, a gyűjtés csúcspontjaként. Számos adomány érkezett, voltak, akik készpénzzel, voltak, akik tombola tárgyakkal, muffinokkal, többféle ízű rétessel segítették a jótékonysági bulit.

 

 

Két cég komoly felajánlással tisztelte meg a baseball-csapatot. Az angliai Newburyben működő FreeWay Electronics Limited cég és vezetője, Nigel Dorrien Copely egy, a csapatnak szurkoló ismerősén keresztül értesült a helyi csapat szándékáról és a szimpatikus ötlet mellé állt: 500 fonttal támogatta a Rascalst, amit közel 215 ezer forint. A PEZ Production Europe is segítette a csapatot, szintén nem kis összeggel, 150 ezer forinttal. A támogatásokat szimbolikusa az esti buli tetőpontján adták át, nagy ovációval kísérve.

A rendezvény szervezésében, munkálataiban is sokan vállaltak feladatokat. Az önkormányzat és a művelődési ház a helyszín kialakításában is segített. Korábban már Lőrincz György polgármester is támogatásáról biztosította az ügyet. Most örömmel üdvözölte a lakosság ilyen nagy arányú megmozdulását, segítségét és elmondta, szorgalmazza a testületnek az ügy további támogatását.

 

Büszkék az összefogásra

Fekete Balázs, a csapat egyik vezetője kiemelte: “-Túl a tegnapi összefogáson elmondhatjuk, nagyon örülünk, hogy ennyien megmozdultak Jánossomorján a pálya elektromos hálózattal történő ellátásáért, ami nem a világítást jelenti, egyszerűen nincs elektromos áram kiépítve a pályán. Most ez az évek óta húzódó probléma mihamarább megoldódni látszik. Több százan kilátogattak, hogy segítsenek, hozzátegyenek munkájukkal vagy anyagilag támogassák a projektet. Köszönet mindenkinek aki segített, kilátogatott, felajánlott, hozzátett valamit a gyűjtéshez! A csapat nagyon büszke erre az összefogásra!”

Az elektromos áram pályára való eljuttatása a becslések szerint közel 1 700 ezer forintba kerülhet. A csapat bízik abban, hogy az anyagi és munkabeli felajánlások segítségével hamarosan elérhető közelségbe kerül a villamosítás. A kezdeményezésre ezért várják a további felajánlásokat is.

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-